recenze

Memory Madness

Memory Madness

Paměť máme všichni, ať už v jakékoli míře. Proč si ji ale někdy neprocvičit? Samozřejmě můžete využít různých testů, ale proč si to nezkusit i doma na počítači? Jednou z mnoha variant je zkusit tuhle hru a zjistíte, jak si pamatujete kombinaci zvuků.
Jednou za čas byste si určitě měli zkusit nějaký hlavolam nebo alespoň logickou hru. Abyste se procvičili v rychlém a správném uvažování. Jednou z onoho ohromného množství logických gamesek je i Memory Madness. Na první pohled velice jednoduchá hříčka, v níž si máte za úkol pamatovat určitou kombinaci po sobě jdoucích zvuků. Že to bude pro vás hračka? No, uvidíme!

Už se nebudeme zdržovat a vrhneme se na popis. Jedná se o flashovou gamesu, což jsem zapomněl v úvodu zmínit. V Menu nenajdete žádné zbytečnosti, jen informace o autorech a nápovědu. Pokud budete chtít, přejděte hned do prvního kola. Před sebou vidíte zvláštní věc složenou z barevných půlměsíčků. Všechny jsou navzájem propojeny a mají různé barvy. Čeká na vás nelehký úkol a my si ho hned popíšeme. Uslyšíte zvuk a zároveň s ním se rozsvítí jeden půlměsíček. Vy si musíte zapamatovat, který to byl, a pak musíte zvuk opakovat kliknutím na něj. Pokud jste si vše zapamatovali správně a také správně zopakovali, hra pokračuje. Nyní se k původnímu zvuku přidají další a poté ještě další. Každou kombinaci si musíte vždy dobře zapamatovat a přesně zopakovat. V pravém rohu vidíte stav úspěšnosti. Po zdárném opakování každé sekvence zde přibude kousek stupnice. Až ji celou zaplníte, postoupíte do dalšího kola. Vždy počkejte, až počítač předvede požadovanou kombinaci zvuků a až teprve poté ji zopakujte. Někdy je to docela těžké, protože se dohromady smíchá tolik zvuků a půlměsíčků, že nebudete vědět co dělat.

Určitě se vám stane, že se několikrát po sobě rozsvítí stejný půlměsíc. To celou sekvenci zjednodušuje. Ale i tak to bude zvláště v pokročilejších levelech dost obtížné. V pravém části vždy vidíte úroveň, ve které se právě nacházíte, dále je zde skóre a fáze celé melodie. Jak si jistě všimnete, postupným nabalováním dalších zvuků vznikne "skladba", která vám ale někdy bude připadat trochu falešná. Jinak na tom nic není, toto děláte stále dokola, jen se vše stěžuje. Sami nakonec poznáte, jak na tom s vaší pamětí vlastně jste. Ale nic si nedělejte z toho, když se vám to nebude dařit. Opravdu to není jednoduché. Abyste to neměli tak složité, tak to můžete párkrát pokazit, přijdete pouze o jeden z několika životů... ;)

Jak už jsem říkal, Memory Madness je naprogramovaná ve Flashi, takže se můžete těšit na jednoduché a zároveň příjemné prostředí. Hudební stránku tvoří více méně zvuky samotné. Jedná se o docela obtížnou logickou hříčku, u které se rozhodně nebudete nudit. Takže jestli vám právě něco takového chybí ve sbírce, nač ještě čekáte? Soubor s malou velikostí čeká na vaše stáhnutí... ;))

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =


galerie