recenze

Atomic

Atomic

Že už jste dávno zapomněli co je to hratelnost logických her? Atomic, perfektní nástupce legendárních Blocků vám to připomene. Stáhněte si tuhle myslitelskou pařbičku a nebudu litovat…
Vzpomínáte na Blocks, hru, kde jste museli posouvat pomocí miniaturního panáčka bedny bludištěm na předem určená místa? Už tehdy, když se objevila s Windows 3.1 se dlouho řadila mezi nejprostší a přesto nejlepší logické hry.

Dnes byla štafeta konečně předána a Atomic je víc než dobrý následník. Princip hry je takřka stejný - i když v novém podání originálnější, těžší a přímo pekelně hratelný. Atomic se odehrává v nevelkém bludišti, viděném shora a vaším úkolem je přesouvat předměty do vytvoření určitého obrazce. Tentokrát se ale nejedná o bedny, nýbrž o atomy a vytvořená seskupení nejsou nic jiného než molekuly určených chemických sloučenin. Skoro věda. že…Hned v prvním levelu máte k dispozici červenou kuličku kyslíku a dva modré balónky vodíku, s nimiž se pokoušíte přesouváním bludištěm vytvořit molekulu vody (H2O). Ovládání je dětsky triviální, kliknutím myši vyberete atom a šipkami určíte směr jeho pohybu. Hra se hned na první pohled řadí mezi „přísně“ logické, což značí už portrét samotného Einsteina v intru. S postupem do dalších kol se obtížnost samozřejmě zvyšuje, pro někoho až příliš rapidně.

Vytvořit zmíněnou vodu, či methan ještě není problém, ale například kyselina fosforečná bude dělat nesnáze i otřelým chemikům. Napětí a akčnost hry ještě zvyšuje časový limit na každý level. Atomic je velmi povedená logická hra, se vším, co by měla mít. Nevěříte? Vyzkoušejte, uvidíte sami.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie