recenze

Kiki the Nano Bot

Kiki the Nano Bot

Máte chuť si opět trochu zapřemýšlet? Pak tu pro vás máme opravdový oříšek. Budete ovládat pohyblivého robota zavřeného v krychli a vymýšlet, jak se dostat přes všechny překážky a logické úkoly až do cíle. Nebude to hračka, ale zkusit to může každý.
Logika je prevít. Málokomu se chce v letních měsících logicky myslet a namáhat si mozkové závity. Pro ty, co si je chtějí procvičovat, tu mám jednu nadějnou hříčku. Je velice originální a můžu vám zaručit, že se u ní opravdu pořádně zapotíte. Již podle názvu se dá usoudit, že hlavní úlohu v téhle gamesce bude mít jakýsi robot. A je tomu skutečně tak. Ale nepředbíhejme, pěkně po pořádku se k tomu dostaneme...

Hlavolamy mě vždycky bavily a baví mě i teď. Rád přemýšlím nad zapeklitostmi a snažím se najít řešení. Stejně tomu tak je i téhle gamesy. Po spuštění se dostanete na Menu, v němž najdete položky s nápovědou, názornou ukázkou, nastavením a nahráním již dohraného levelu. Nejlepší ale bude začít novou hru tlačítkem NEW GAME. Vysvětlit princip bude možná trochu složitější, ale pokusím se to zjednodušit. Hrajete za jakéhosi robota, který má hranatá kola a je schopen se otáčet ve všech směrech. Nacházíte se v uzavřené místnosti ve tvaru krychle. Je složena z malých čtvercových políček na stěnách, po nichž se robot pohybuje. Ovládáte jej pomocí klávesových šipek. Mezerník slouží ke střílení, CTRL ke skoku a Shift ke tlačení. Kromě stěny jsou v místnosti i položené kostky a hlavně cílová jednotka, k níž se musíte dostat pro pokročení do dalšího levelu. První úrovně jsou vytvořeny tak, abyste se postupně naučili robota ovládat a objevili všechny jeho funkce. Robot je schopen putovat po obvodu stěny i na stropě, takže nakonec nikdy nevíte, kde je nahoře a kde dole. Můžete se pohybovat i po kostkách, abyste dosáhli svého cíle.

Dále budete přeskakovat přes jednotlivé kostky, vše je velice variabilní a pohyb téměř neomezený. Jak už jsem řekl, vaším úkolem je dostat se přes všechny překážky až k cílové jednotce. Jakmile v ní skončíte, úspěšně jste prošli oblastí a dostanete se do další krychle. Každá oblast má jinou barvu a skrývá nové úkoly, které musíte neustále plnit a vymýšlet jejich řešení. Různé kombinace pohybů vám dají ale pořádně zabrat. Někdy musíte posouvat kostky tak, aby se dostaly do určité pozice a vy je poté využili k dalšímu postupu. Právě pomocí klávesy Shift spolu s šipkou tlačíte kostku před sebou. Postupně budete nuceni plnit nejrůznější úkoly jako zapojení elektrické sítě, či jiné zpřístupnění cílové jednotky. Cesta to rozhodně nebude snadná, to vám říkám již teď. Kdo si věří, může to zkusit a třeba bude překvapen, jak mu to lehce jde...

Jak je asi jasné, pro splnění principu je nutné mít 3D prostor. A skutečně je vše zobrazeno ve 3D prostředí. Grafika je sice velice jednoduchá a předměty nejsou příliš složitě propracovány, ale to přeci není při logickém myšlení to hlavní. Svůj cíl tato gameska určitě splnila, pořádně nás potrápí a opravdu prověří, jak jsme na tom s tou logikou. Takže kdo si troufáte, určitě na nic nečekejte a stahujte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

S-Cape | 23.07.05 v 22:40

pomóóc to snad ani nejde

pap | 19.08.04 v 12:16

Tak jsem to dohrál až do konce.Jestli někdo potřebujete poradit,tak napište mejlíka.

pap | 17.08.04 v 13:41

Zasekl jsem se na 20. Vůbec nevím co s tím. Víte někdo?

pap | 17.08.04 v 08:33

Shoď jen ty dvě na sebe.Tu,která zůstane na hraně útvaru přesuň na hranu o 90° vedle a na ni shoď ještě jednu,tím se dostaneš o jednu kostku výš.Prostě když máš útvar jako podlahu musíš se dostat o 1 kostku výš a musí být umístěna tak,aby mei okrajem útvaru a tou kostkou byla jedna mezera.Pakk z té nejvyšší kostky skočíš přes hranu.Teda strašně blbě se to popisuje.

Marten | 14.08.04 v 22:57

Taky bych potreboval porad s timhle levelem pomoct, dve tam dostanu, to neni problem, ale jak ty dalsi dve... ? :(

pap | 13.08.04 v 17:48

Si děláte srandu ne? Vždyť tam ty 4 kostky ani nedostanu,natož abych je poskládal na sebe a ještě 2 políčka od toho útvaru:) POMOOOC!!!!!!!!

Petr | 27.07.04 v 10:46

No, nechce se mi to dělat znoivu, co kdyby se mi nepovedlo, že? :o)) Pokud si pamatuju, tak snad jsem na tu stěnu házel kostky, co ležely naproti sobě. Ty co byly o 90° vedle, jsem tuším využil na ucpání toho prostoru uvnitř toho vnitřního obrazce..

Marten | 21.07.04 v 20:26

To predpokladam, ze na tu stenu musim dostat ctyri kostky. Z tohohle sem porad vychazel, ale nejsem schopen je tam vsechny dostat, ten figl jeste sem nenasel. Nebo jestli je to jinak...

Petr | 19.07.04 v 08:51

Tady musíš cílem proskočit. Takže mě se to povedlo tak, že jsem si na jeden stěnu prostoru sesouval kostky až se mi podařilo umístit kostku před hranu toho vnitřního útvaru. Mezi touto kostkou a stěnou musí být 2x volný kousek - a pak jsem skonřil přes hranu tý kostky a proletěl jsem cílem. Dá se to pochopit?

jana | 16.07.04 v 21:17

POkud potřebujete poradit pište 737067941

Marten | 16.07.04 v 13:06

Jeste ne, teoreticky tusim, ale nedari se. Muzes nejak poradit?

Petr | 15.07.04 v 11:45

Tak na 18 už můj mozek nestačí...

Petr | 14.07.04 v 17:55

Marten: Hnul jsi s tou 15?

Marten | 14.07.04 v 11:48

Tak to se ti nedivim, nejtezsi level, ktery sem tam zatim udelal. Povedlo se mi ho vyresit, kdyz sem ve tri v noci usinal :)
Bude se to blbe popisovat, ale musis na jednu stenu (je to jedno na kterou) dostate 3 kostky. Dve budou na stene, jednu budes posouvat po tech dvou. Tenhle level je opet o gravitaci. Vem si hranu ty krychle, ve ktery se pohybujes. Kdyz dostanes dve kostky, ktere sou na vedlejsich stenach k teto hrane, tak aby se dotykaly hranama, a byla tam mezera pro jednu kostku, tak mezi ne vlezes, tak ze lezes po ty jedny kostce a do ty druhy strcit, a ta poleti na spodni stenu a uz na ni mas dve, a ted tam dostat jeste jednu, ktera musi na jedny z tech dvou pristat! a mas vyhrano

Petr | 14.07.04 v 11:23

Sorry, jsem se spletl. 2 jsem zvládnul, ale u 13 jsem uvíznul.

Marten | 13.07.04 v 17:20

Zadnyma se nade hybat. Musis se dostat na tu, co je nad cilem a z strelis do tech bodu, ktery cil aktivujou. Na tu kostku se dostanes tak, ze nechas, aby nejaky robot sel po ty lavce, a az bude tak, ze by si zne mohl zkocit na tu kostku, tak do nej zacnes strilet a on se deaktivuje. Pak to uz zvladnes

Petr | 12.07.04 v 10:35

Jak přes level 12? Které kostky se dají posunout?

Marten | 11.07.04 v 01:13

Strel do noch, a uvidis co to udela. Ten vybuch de na sest stran a odrazi te co to de, takze ji musis mit pod sebou (nad sebou) cil a pres ty dve zbyvajici ji odpalit.

Petr | 09.07.04 v 11:17

Jak se dostat přes level 11? plís help.

Marten | 08.07.04 v 17:15

Gravitace, vzdy pada dolu. Takze vlezes na tu posledni kostku na kterou muzes. Vlezes si tak, ze mas cil nekde pod sebou a skocis pred sebe, drzis sipku dozadu. Tot vse. Ja se zaseknul na 15, nevi tady nekdo?

nemusite vedet | 06.07.04 v 12:35

nemuzu udelat level 7-jump poradte pls jak to udelat fakt pls


galerie