recenze

C-Land

C-Land

Česká logička se zajímavým nápadem. Jestli rádi přemýšlíte, tak by vám tato tuzemská hra s barevnými kostičkami neměla ujít. No, určitě vás zajímá více, takže neváhejte a čtěte dál.
V našich krajích nevzniká příliš mnoho volně šiřitelných dobrých her, a proto bychom za každou takovou, která se objeví, měli být jedině rádi. C-Lands vznikly pod laskavou programátorskou rukou Jaroslava Porpycia a řadí se mezi logické hříčky. Hrací plocha je dvojrozměrně provedená a grafika není nejhorší. Základním prostředím hry (v imitaci dřeva) je pět přihrádek a tenká lišta visící vodorovně nad nimi.

Po té jezdí jako vláček zprava doleva, jedna za druhou kostičky různých barev, kterých je kupodivu stejný počet jako výše uvedených přihrádek. Ano, bystrým hlavám už jistě zapaluje. To o co se snažíte je na první pohled dětsky prosté: kliknout na kostičku příslušné barvy právě ve chvíli, když projíždí nad toutéž přihrádkou, aby do ní vzápětí zmizela. Jenže ono to jednoduché vůbec není. Kostiček jezdí taková spousta, že zachytit pravý moment, kdy se některá z nich nachází nad svým „chlívečkem“ je takřka nemožné. A to obzvlášť tehdy pokud se snažíte soustředit na všechny krychličky najednou. Pozor – stačí když se jednou zmýlíte, špatně zařadíte a začínáte od píky. Proto vám doporučuji se radši rozhodovat s rozmyslem a nezmatkovat. Další úskalí, které jako „doplňovač“ přihrádek časem pocítíte je fakt, že až řada kostiček dojede zprava až k levému okraji, zmizí vám v každé přihrádce jedna kostička. Pokud už nebude žádná k odebrání….je mi líto, ale opět Konec.

Snažte se tedy udržet hladinu krychliček v každém „chlívečku“ jakž takž schůdnou. Je toho hodně a chce to cvik, ale jak už jsem psal - českých her, obzvlášť těch logických, není mnoho, a proto musím nakonec konstatovat, že i přes trošku větší obtížnost mě C-Lands mile překvapily. Pěkné.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

kuba | 27.02.05 v 10:49

je to pěkná pičovina!!!!!!!


galerie