recenze

Boxit

Boxit

Zakombinujte si trochu s barevnými kostičkami v logické hře zvané Boxit. Je to velmi jednoduché a neméně zábavné, ale přesto bude lepší, když si přečtete něco víc..
„V jednoduchosti je krása“ je asi nejlepší výrok, kterým bych hru Boxit shrnul. Vždyť přeci nemusíme mít deset druhů zbraní, vagóny nepřátel a hektolitry krve, abychom dali dohromady dobrou hru. To si nejspíš řekla i jedna německá partička programátorů a vytvořila Boxit - dobrou to logičku!

Začnu hracím prostředím, v tomto případě vlastně spíš hrací plochou, skládající se na začátku hry vždy z pětadvaceti různobarevných kostek poskládaných do čtverce, displejem s časomírou a ovládacím panelem. Tomu bych věnoval nyní několik dalších vět. Pokud nejste zrovna nejsilnější v němčině (třeba jako já), tak bude nejlepší, když hned zpočátku odkliknete vypínačem na English. Dalším tlačítkem si zvolíte verzi se zvukem či bez, a když si ještě prohlédnete síň slávy, můžeme se pustit do myšlení. Teď už stačí jen spustit New Game a kostky zázračně naskáčou na obrazovku. Mají celkem pět různých barev a byť se na první pohled tváří jako kostky hrací, tak největší počet puntíku, které na nich nejdete, je pět. O co tedy jde? Jednotlivé krychličky můžete na sebe skládat, takže po každém vašem tahu jedna zmizí. Na sebe lze dávat pouze kostky, které leží ve kříží (nemusí sousedit), ne diagonálně a to ještě pouze ty, které mají buď shodnou hodnotu nebo barvu. Přitom se snažíte za co nejkratší časový limit takto „zrušit“, co největší počet kostek.

Jednoduché, že? Ale pěkné. Grafika hry není nijak převratná a s ozvučením si tvůrci hlavu taky příliš nelámali, ale oba tyto faktory byste měli s mrknutím oka přehlédnout, pokud si chcete zahrát dobrou logickou hru, mezi které se Boxit každopádně řadí. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

dušan | 03.12.02 v 22:44

dobrý na chvilku odreagování, ale ne IQ dnešního data nebo součtu čísel D.

Boxitman | 03.12.02 v 19:48

Mě to přijde jako super nářez. Hlavně se to dá squele udělat v reálu. Gůůůůůůůůd nápad.


galerie