recenze

3D Code Breaker

3D Code Breaker

Kouzelné slovo Mastermind rozsvítí světýlko v hlavě nejednoho příznivce logických her. Odhadnout v deseti krocích, které kuličky patří na to či ono místo, není právě jednoduché. 3D Code Breaker je třírozměrná varianta této klasiky a - jak je hezká tak je hratelná.
Podívám-li se statisticky na složení mnou recenzovaných her, pak největší percentuální část tvoří logické hry. Pravdou je, že nejsem zavilý fanoušek tohoto typu her, čili výše uvedený fakt vypovídá o jednoznačném zájmu vývojářů o tuto oblast.

V pěkném remake klasického Mastermindu nás zaujme určitě více věcí, nežli samotný herní princip. Pro neználky - jedná se o jednoduchou hříčku, kdy v několika krocích zaplňujeme hrací pole barevnými kuličkami, přičemž nám PC napovídá, které jsou položeny na správné místo při správně barvě. Bohužel přesně nevíme, které to jsou, neboť počítač neupřesňuje „to správné“ místo položení, takže naše závity ve spojení s metodou pokus-omyl dostávají celkem zabrat. Cílem je samozřejmě před limitním počtem tahů „posadit“ na správná místa kuličky se správnou barvou. Metodou drag and drop „frkáme“ kuličky ostošest a plni napětí dáváme najevo našemu počítači, aby se k našemu tahu vyjádřil. Při troše umu spojeného se štěstím si v desátém tahu, který bude úspěšný a dekóduje záměr protivníka, můžeme otevřít šampaňské či jiný oslavný nápoj.

Na freeware kousek se tento klon honosí velmi pěknou 3D grafikou a i zvukové efekty správně dokreslují přemýšlivou atmosféru. Už dlouho jsem se nepobavil (…ehm..spíše více než pobavil lze říci „nepopřemýšlel“) s Mastermindoidní hrou, která svádí býti označena za ideově profláklou, tedy stereotypní a neinovativní. Je to chytré, hratelné a relaxační.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

assaly

assaly | 11.01.17 v 13:57

zkusím


galerie

3D Code Breaker 3D Code Breaker 3D Code Breaker 3D Code Breaker 3D Code Breaker