recenze

Beehive Solitaire

Beehive Solitaire

Netradiční zpracování karetní hry s názvem Beehive Solitaire. Anglicky mluvícím čtenářům je tedy jasné, že jde o včelí Solitaire. Ale jinak není zatím jasné nic víc, takže se na to podíváme a budeme vědět víc…
Už tu máme celkem třetí výtvor našich známých autorů logických her. Tentokrát jsem si „vzal na paškál“ jednu karetní hříčku solitaire. Jak už tu jednou o těchto autorech padlo, libují si v nových zajímavostech, které dávají do svých předělávek. Prostě nové změny, změny, změny…

Tedy tou změnou je jen 6 míst k ukládání karet. Na každou pozici můžeš umístit libovolnou hodnotu karty a dále na ni musíš najít karty stejné hodnoty. Až bude čtveřice karet kompletní, zmizí a pozice se uvolní. K dispozici také jsou dva balíčky. Ten, co je umístěný na obrázku včelího úlu, má u sobě počítadlo (určuje kolik karet v balíčku zbývá), ale tento balíček nejde prohlížet, procházet – můžeš vždy sejmout jen vrchní (právě zobrazenou) kartu. Tím druhým balíčkem (umístěný níže) můžeš klidně procházet a vybírat si z něj karty dle potřeby. Celé je to o rozhodování a taktizování mezi výběrem karet, výběrem balíčků a odhadováním postoupnosti skrytých karet v balíčku.

Cílem hry je samozřejmě sestavit všechny čtveřice karet (takže se dá říct, že je cílem spotřebovat oba dva karetní balíčky) a prohru pro nás znamená zaseknutí. Zásek samozřejmě je, když jsou obsazeny všechny pozice a nelze ani jednu z nich uvolnit, takže není způsob jak dál hrát… Jednoduchý, velmi jednoduchý to má herní princip, ale je to zábavné. To nepřetržité koukání po hodnotách karet a rozhodování o tom, kterou další čtveřici se bude pokračovat, může opravdu zaujmout.

Gameska je jednoduchá, zábavná a přehledná, protože nad každou pozicí je počítadlo nastřádaných listů. Ono by to vlastně s kartami nemuselo mít nic společného, v tomto stylu by tu mohly místo karet vystupovat třeba žetony, ale ty karty jsou už v herním světě tak nějak zažité. Takže o tom můžeme říct, že jde o karetní logickou hru. Tato problematika není příliš klasickou problematikou karet a právě těmito netradičními vlastnostmi se autoři vyznačují. A čím se vyznačuješ ty? Třeba tím, že si asi jako vždycky stáhneš tuto hru. Nemám pravdu?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Beehive Solitaire Beehive Solitaire Beehive Solitaire