recenze

Wiz Solitaire

Wiz Solitaire

Jejda, další karty? Ale tyto jsou výjimečné. Nejsou to jen ledajaké karty, je to balíček snad nejoblíbenějších karetních počítačových her pro jednoho hráče. A navíc v umělecko-fantastickém stylu. Mystika a logika dohromady tě od sebe nepustí.
Že by tu byla další karetní hra? Ne, tentokrát to není karetní hra, ale hry. Máme tu celou kolekci karetních her, které jsou svým charakterem a pravidly určeny jen pro jednoho hráče, takže pro tebe. Mám je tu vyjmenovat? Nebudu ti kazit překvapení hned na úvodu. Ještě prozradím, že grafické zpracování nepatří mezi klasické. Takže se do toho pusťme.

Jak už je v samotném úvodu uvedeno, grafika je ve fantastickém, mytologickém a vlastně i tak trochu v uměleckém stylu. Tedy nebude problém potkat nějaké draky, démony, či kostlivce; uvidíte tu i romantickou dvojici připomínající Adama a Evu v ráji; je to tu plné vymyšlených mýtických hradů, nestvůr a hrdinů. Dokonce tu nechybí ani akty nevinných víl; zamyšlené obličeje kouzelníků a mágů; různé fantastické a romantické krajinky; či různé pohledy jakoby pocházely ze samotných snů. Zkrátka a jednoduše, během celého hraní se můžeš kochat pohledy na nejrůznější fantasy témata. A když už jsme u toho grafického provedení, ještě jednu zajímavost přináší tohle dílko. Můžeš si totiž zvolit vyšší rozlišení. (Takže pokud máš ve win. nastavené vysoké rozlišení, o nic nepřijdeš.) A jak? Najdeš to v nabídce Options/Cards size.

Nastal čas, abych prozradil, o jaké že se to jedná hry. Takže je tu například Spider. Toho určitě někteří znají z win. hry Spider Solitaire. Na rozdíl od windows-verze, je tento Spider ochuzen (jako každá jiná hra v tomto balíčku) o možnost vrátit se zpět. A to je vlastně velká nevýhoda, protože pokud uděláš třeba jen jednu chybičku, stává se hraní o moc složitější a někdy je dokonce nemožné dojít až do konce. Ale vraťme se k představovaní dalších her. Kromě Spider-a tu máme Free Cell. Nebo ti třeba něco řekne název Pyramid? Ale těch karetních utkání je tu samozřejmě víc, ale ty už si nechám pro sebe. Proč? Nebudu ti přece kazit překvapení.

A jak je to s pravidly? Na většinu těchto gamesek ostřílený hráč pravidla zná, ale jsou tu obsaženy i méně známá dílka (Jako třeba Klondike. Jejda, já ti právě vyzradil další název. No, co se dá dělat. Že bych to tu smazal?), no a co s nimi? Neboj se, máš tam přiložená pravidla ke každým kartám zvlášť pod nabídkou Help/Rules. Co, že je to anglicky? No a co? Tento jazyk máš umět a pokud ne, zkus se uchýlit k metodě „pokus/omyl“. Ta je stejně u hraní her nejpoužívanější. Málem bych zapomněl, jednotlivé hry si vybíráš nabídkou Options/Game type. No, a to už je všechno. Měj se. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

marcela | 20.10.05 v 15:10

ahojky


galerie

Wiz Solitaire Wiz Solitaire Wiz Solitaire Wiz Solitaire