recenze

The World of Magic

The World of Magic

Očekávané The World of Magic je tu. České a celkem kvalitní RPG už na tebe čeká. Zkus se vypravit po stopách stále silnějšího zla a znič jej. Zachráníš tak celý svět. Přisluhovači zlé moci jsou všude kolem a ty jsi sám, přemůžeš je?
Očekávané RPG z dílny úspěšných českých autorů je tu! Takové malé preview jsme tu měli jako součást našeho rozhovoru. Co se tu od té doby změnilo, co nás překvapí, co naopak naše předpoklady zamrzí, o čem autoři tenkrát skutečně nelhali? Na to se půjdeme podívat právě teď, nebo ne?

V tomto dungeonu se (jako tradičně) vydáváte na strastiplnou cestu. Na cestu odvážného hrdiny, jenž jako jediný může zachránit svět. Putuje světem plných nástrah, magie a nepřátel; probojovává se dál a dál k cíli, až k úhlavnímu nepříteli. V tomto případě toho úhlavního nepřítele představuje nestvůra čekající v samotném podsvětí. Po celou dobu putování tě doprovází tvůj starý přítel, čaroděj. Jakoby ti dělal průvodce, radí ti, ukazuje ti cestu, učí tě kouzla a podobně. Délka hry je opravdu ohromující, vypravíte se do dalekých krajin, poplujete lodí, budete prozkoumávat jeskyně, vysvobodíte město z nebezpečí, sestoupíte do samotného pekla. Super jsou také různé komentáře a tipy od autorů, jež zajistí, že vždy najdete cestu a pokaždé budete vědět co dělat a jak se co ovládá – prostě se nikdy neztratíte…

Českých freewarovek na téma RPG moc není. The World of Magic je ale o to více zajímavější, protože je trojrozměrné. Hmm, a to už teda něco znamená. A pro hráče tento titul může znamenat ještě víc, když zjistí, že herní příběh a hraní nepatří mezi nejkratší. Právě naopak, vydrží opravdu dlouho. Ale jak jsme na tom s grafikou a s celkovým zpracováním? Tady to už nerůžovější nebude, i když si autoři dali opravdu záležet. Vymakanou profesionální 3D práci ale nečekejte. Postavičky někdy vypadají tak jednoduše, jakoby byly pro ty nejmenší děti (nebo právě jakoby od těch nejmenších pocházely), ale to je asi jediný problém, na který tu můžeme narazit. Celkem mě udivila i možnost naklánět si pohled obrazovky pomocí myši do různých úhlů. Doposud se běžně touto funkcí pyšnily jen profesionální tituly.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

NeuroToxin | 24.09.06 v 22:00

PS:
TO PÍSEK: hele kde je k sehnání ten tutor a kdo ho dělal? chci to vidět!

NeuroToxin | 24.09.06 v 21:58

KRUTE si lama nauč se česky
TO MARTINIUS: Nějakej chytrej nezdá se ti? Zkus někdy nějakou hru taky udělat a pak můžeš kecat woe

Mafian | 21.08.06 v 15:02

Předělanej tutoš ?? Tak to seš na omylu a to hodně...

Já-sem-WAS_ILL-písek | 03.01.06 v 17:40

Práci jim to nedalo protože to ukradli z jednoho GameMakerovskýho tutoriálu...
Na GM dobrý, jinak je to shit!!!

martinius | 01.01.06 v 10:32

radsej si mohli programatori usetrit pracu na nevydarenom infantilnom 3D a spravit 2D hru s lepsim dizajnom a pribehom.

Duke | 03.12.05 v 20:06

Dohral sem to celi KDYBY TO BILO MMORPG tak je to good


galerie

The World of Magic The World of Magic The World of Magic The World of Magic The World of Magic

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce