recenze

Super Luigi World 1

Super Luigi World 1

Mariův velký souputník Luigi se také vydává na daleké dobrodružství. Čeká jej složitá práce, plno nepřátel, několik bossů a spousta zábavy. Pokud máte hopsačky rádi, neměli byste si to nechat ujít.
Luigi je také už legendární postavou herního světa. Arkády, v nichž prožívá svá dobrodružství patří k nejoblíbenějším, ať už ze strany tvůrců, kteří mnohdy svůj výtvor rychle splácají v GameMakeru bez ladu a skladu, tak i hráčů, kteří pokud už pár podobných gamesek hráli, tuší, co je čeká. Důležitá je ale jiná věc: Luigi stále baví. A o tom to všechno přece je.

I Super Luigi World 1 je vytvořen v GameMakeru. Bohužel to musím takto připomínat, protože velmi často se to na celkovém dojmu ze hry projeví dosti nešťastně. Tím už se konečně dostávám pořádně k dnešnímu Luigimu. Je to gameska, která bude přijímána rozporně. Za sebe mohu říct, že i přes (a nebo právě pro?) tu technicky nedokonalou grafiku a naivní doprovodnou melodii jsem prostě ducha Luigiho cítil. Toto dobrodružství mě bavilo, setkal jsem se s překážkami a nepřáteli, s jakými se v Luigim počítá a dokonce bossy, kteří gamesu ozvláštnili. Druhou stranou téhle mince je ale relativní nedostatek invence. Na nějaké ozvláštnění, něco nového byste čekali marně, což je škoda. Člověk ale nemůže chtít všechno.

Hra je rozdělena do několika světů a ty zase do úrovní, takže zábavy je dostatek, postupem času, jak už to tak většinou bývá, přituhuje a objevují se zapeklitější a zapeklitější výzvy. Ale nejde o nic nepřekonatelného. Technické zpracování jsem už vlastně nakousl: rozhodně nejde o nic výjimečného, zvláště pak co se grafiky týče. No, posuďte sami z obrázků. Doprovodná melodie je naivní a také očekávatelná, ale to bych až tolik nevyčítal, něčím se té atmosféry docílit musí.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

70 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

NADĚJE

NADĚJE | 12.02.15 v 09:22

Luigi si světem běží, své sesbírané poklady si dobře střeží :)

Marwin | 13.07.06 v 23:03

Jo celkem dobrý,ale nemá to na Mario:Apokalypse od Proces Software :-)


galerie

Super Luigi World 1 Super Luigi World 1 Super Luigi World 1