recenze

BullyFrog

BullyFrog

Dnes tu máme další logickou hru! Ale neděste se, je opět zábavná a myslím si, že vás rozhodně pobaví, pokud máte jen trochu tenhle herní žánr rádi a nebo pokud máte rádi žabky.
Poslední věta z perexu se vám možná zdá poněkud divná, možná si dokonce říkáte, že jsem asi blázen, ale skutečně, v tomto ohledu ještě normální zůstávám. (i když, kdo ví J). Připadá mi, že úroveň logických her jde stále nahoru, což je samozřejmě velmi dobrá tendence.

Je to zřejmě tím, že autoři těchto her už se nezabývají jen suchým myšlením- tedy tím, jak nám co nejvíce proškvařit mozky, ale také ostatními herními stránkami, které byly až donedávna u logických her zanedbávány. Ano, mluvím o technickém zpracování. Je sice pravda, že pokud je taková hra jednoduššího charakteru (z technického hlediska), ale má zajímavou zápletku, můžeme jednoduchou grafiku odpustit. Ale koho by nepotěšila pěkná grafika? Nyní zpět k žabkám. Celý Bullyforg je totiž o žabkách. Žabky sedí na leknínech nebo jiných vodních rostlinách a skáčou přes sebe na principu populárních kamenů, čili „přeskoč ho a on zmizí.“ No jo, a co na tom, řeknete si. Jenže těch leknínů moc není- a žabky se mohou přeskakovat jen vodorovným nebo svislým směrem. Ovšem při správně dokončené hře - tedy dokončené úrovni tak, abyste se dostali dál, smí zbýt jen jedna jediná žabka. A problém je na světě. Jak a v jakém pořadí přeskakovat žabky, aby zbyla jen jedna? Věřte mi, že nyní to zní lehce, těžší už to je v realitě. Většinou ale zřejmě budete postupovat metodou pokus-omyl, takže se nakonec optimálního řešení doberete. První odstavec jsem věnoval také grafice logických her obecně, což by mělo mít souvislost i s hrou Bullyfrog. A má. Hra Bullyfrog má skutečně velmi povedenou a pěknou grafiku, která si opravdu zaslouží pochvalu.

Naše nároky na zvuk by neměly být vysoké. V logických hrách se bud nevyskytují vůbec a nebo jen v omezeném množství. Co se ale týče Bullyfogu, nutné je podotknout, že moc příležitostí, kam šoupnout zvuk ve hře není a kde ta příležitost je, autor na zvuk nezapomněl. Jednoduše, Bullyforg je nepostradatelnou hrou pro všechny, kdo milují přemýšlení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Hynek Žalčík | 24.11.02 v 13:05

Diky za upozorneni, uz to slape..

Shadow | 24.11.02 v 08:08

Link na stažení odkazuje na domovskou stránku (www.freegame.cz).


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce