recenze

Random Land

Random Land

A máme tady další zajímavou GameMakerovku, jejíž herní skupenství je co do určení věc velmi nelehká, možná dokonce i obtížná. :-) Jen se nesmíte nechat odradit jednoduchým zpracováním a stejně jednoduchou, striktně černobílou grafikou.
Lazraelův Random Land by se dal asi nejlépe popsat jako 60%ní plošinovka a 40%ní adventurka. Středem hry je panáček, jemuž jakýsi neplecha zcizil nějaký klíč, zřejmě velmi klíčového charakteru. První na mušce se nám nachází starý drak - a zašmodrchaný příběh může začít... )

Nenechte se zlákat nějakou falešnou pompou - v reálu to vypadá prostě tak, že bílý čtvereček pobíhá po menších černobílých bludištích, ve kterých je vždy třeba udělat NĚCO, abyste se dostali NĚKAM dál. Což i přes hodně dějových zvratů a několik nových vychytávek, které vyplavou na povrch během delšího hraní, pořád značně smrdí stereotypem.

Suma sumárum jde o solidní záležitost s velmi zajímavou grafikou a hudbou, která ale bohužel omrzí někde v půli cesty. V lepším případě.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

cichlasoma | 10.04.07 v 12:38

prosim vas, lidi, hledam hru, podobnou tyhle, kde jste ovladali hopsaci hranatou potvurku, jnom ctverecek s hranatou pusou a ocima a dvema ctvereckama misto nozicek. myslim, ze to bylo cernobily a bezelo taky v malym okne. vic bohuel uz nevim. nemate nekdo tuseni?

cichlasoma | 09.04.07 v 07:48

"řada dějových zvratů"

no, marku, mam pocit, zes ponekud dal na prvni dojem. jakozto clovek, kterej adventury ani plosinovky temer vubec nehraje a zadnou adventuru nikdy nedokoncil, jsem tohle prosel za 11 minut, behem kterejch jsem nevychazel z nadseni. a tech zvratu jsem moc nezaznamenal... ;-)


galerie

Random Land Random Land