recenze

TuxPuck

TuxPuck

Další klon Pongu. U TuxPuck to ale vůbec není na škodu, jeho hratelnost je přímo ďábelská. Je to jedna z her, kterou lehce ovládnete, ale těžko pokoříte, jestli se vám to vůbec podaří. Chcete vědět, jak vám může tučňák znepříjemnit život? Čtěte dále…
Koncept pongu je velice jednoduchý, skoro až stupidní. Vy a váš soupeř máte pálky a s nimi po sobě se soupeřem pálíte jedním míčkem. Vyhrává ten, kdo prostřelí svého protivníka. TuxPuck je přesnou kopií této hry. Začínáte na dráze, podobné té bowlingové, s jedním pukem uprostřed. Dráha je rozdělena třemi čárami. Vy se soupeřem se můžete pohybovat pouze po pásmu nejblíže vám. Hrací plocha je samozřejmě ohraničena, takže můžete efektními a efektivními ranami do mantinelů zmást soupeře a v nestřežený okamžik mu zasadit ránu z milosti, za jeho záda. Počítejte ale s tím, že se vám to dřív jak po půlhodince nepovede, pokud ano, máte talent. Za svého protivníka si můžete zvolit buď tučňáka nebo lepou děvu, podle oblečení, zřejmě z období středověku. Tučňák je spíše pro začátečníky, téměř se nesnaží o žádné manévry a jen odpaluje míček. Ale odpaluje ho s velikou razancí a jistotou, častokrát se ani nestačíte divit, jak je ten roztomilý tučňák agresivní. Návštěvnice ze středověku je už o fous těžší, všemožně kombinuje a puk vám za záda dostane téměř vždy. Ovládá i speciální vlastnost, kdy při rozehrání roztočí puk do vysokých otáček a bleskovou rychlostí ho vpálí do jednoho z vašich rohů. Vždy pálí do okrajů, tudíž není problém si počíhat, horší je odpozorovat, do jaké strany puk vstřelí. Pokud ale míček úspěšně odrazíte, většinou je to její konec, nestihne totiž vaši střelu vykrýt.

Jak tak koukám, ještě jsem nezmínil ovládání, teď to ale napravím. Svojí pálkou pohybujete jen myší. Příslušnými pohyby samozřejmě pohybujete pálkou doleva, doprava, dopředu či dozadu. Rychlost pohybu pálky se odvíjí od rychlosti, kterou pohybujete myší. Chcete-li tedy dát pořádnou ránu, stačí škubnout myší v příslušném směru a je vymalováno. Když už mluvíme o malování, nemůžu se nezmínit o skvělé grafice, a i když je zde jen jedno prostředí, je nádherně vytvořeno. Tučňák skutečně vypadá jako tučňák a rytířka vypadá skutečně jako… rytířka. Zvuky jsou taktéž povedené, bohužel jsem nezaznamenal žádnou hudbu. I přesto doporučuji brát všemi deseti, jedná se o velice vydařenou hru, u které prosedíte desítky minut. Škoda, že tu není multiplayer, hned by se hrací doba protáhla.

Instalace: Hra se instaluje trochu jinak, než jsme zvyklí. Klasicky hru stáhněte a rozbalte. Poté si stáhněte tento soubor a všechny položky v něm, překopírujte do složky s rozbalenou hrou. Pak klasicky hru spusťte a užívejte si!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

TuxPuck TuxPuck

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce