recenze

Heroes

Heroes

Heroes jsou typickým příkladem toho, že když se chce, dá se i ze starého nápadu udělat hra, která nadchne 99 procent hráčů. Pojďte se také podívat do světa malých krvežíznivých tvorů, kterým nejde o nic jiného než porazit své soupeře!
To, že jsem v úvodu nepsal nesmysly, vám bude jasné hned, jak vám hru vysvětlím. Je vystavěna na základě známých „hadů“ (např. Snake Race), tedy leckdy bohužel až do současnosti her, kde se pohybovaly jen dlouhé barevné čáry a nic okolo. Ale s tím má Heroes společného opravdu málo. Právě jen ten prapůvodní princip. Chyba her, které mají námět převzatý není v tom, že ho převzaly, ale v tom, že mu nic nepřidávají. A tím Heroes určitě netrpí.

Jak hra celkově vypadá? Jste jedním ze čtyř hadů, kteří se pohybují po velice hezkých mapách. Co je vaším úkolem? Sbíráte bonusy a snažíte se v tomtéž zabránit svým protivníkům. Nejraději je zlikvidovat, takže za sebou třeba zapálíte oheň, nebo je „ulovíte“ do pasti svou délkou, že je tak okličkujete, až do vás narazí, což má za následek smrt. Ale nejsou tu jen bonusy, které byste potřebovali sbírat. Jsou tu i takové vychytávky, jako je zrychlení pohybu, zpomalení, inverze barev, otáčení se mapy (to je mimochodem velice zajímavé), bonus, který vás na chvíli zastaví, což se většinou stane právě ve chvíli, kdy okolo jedoucí soupeř zapálí oheň :-) a podobně. Hra má několik základních módů, o kterých si teď něco povíme. První z nich je nazván Quest a zpřístupní se vám v něm všech 100 úrovní, které hra má. Cílem v každé z nich je nasbírat daný počet určených bonusů, pak vyhledat označené místo, kde úroveň končí a pokračovat v úrovni další.

Druhým módem je Deathmatch, jehož název prozrazuje vše důležité. Cílem je samozřejmě být posledním přeživším. Jak to uděláte, je na vás. Nic není zakázáno. Třetím módem je Kill them all, což je něco podobného jako Deathmatch; musíte přemoci všechny soupeře. Zbýt může jen jeden. Budete to vy? V módu Color je vaším úkolem nasbírat co nejvíce kostiček s barvou vašeho hada. Posledním módem je Time Cash, kde jde o to, nasbírat během určité doby co nejvíce peněz. Každý z módů má pět originálně zpracovaných map a po této stránce je nutno hru hodnotit velice příznivě. Ovládání také není nijak složité, postačí vám zcela kurzorové šipky, ale musím říct,že občas je ve hře takový zmatek (protože někdy narazíte na „zdi,“ které vás někam vedou, aniž byste to chtěli, ale co je horší, že ani nevíte, jak rozlišit zeď od normálního povrchu), takže jsem s ovládáním občas problémy měl.

Technické zpracování hry Heroes je naprosto skvělé. Nedá se říct nic jiného, protože mapy jsou krásné, originální, efektů je zde přesně akorát, aby nezačaly překážet a zmenšovat přehlednost hry. Hudební doprovod je též vynikající. Heroes by skutečně mohli v být v technickém provedení (ale nejen v něm) vzorem. Heroes jsou opravdu vydařenou hrou, kterou by si žádný příznivec free her neměl nechat ujít. Skýtá mnoho zábavy a rozhodně žádnou nudu. A vydrží vám na dlouho. Jednak nabízí dostatek módů a pokud vás přestanou hrou nabízené mise bavit, máte možnost vytvořit si vlastní úroveň v přiloženém editoru.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Radek Tomášek | 17.09.05 v 18:32

Opraveno, děkujeme!

Dodo | 17.09.05 v 17:47

Musím vás poopravit,neboť to
je hra i pro dva hráče.


galerie