recenze

X-Out

X-Out

X-Out je výborná arkáda s logickými prvky. Budete muset promýšlet, kudy, kam a proč se budete snažit dostat, ale i správně načasovat nasednutí na plošinku a trochu "hejbnout kostrou", když vás bude pronásledovat nepřítel.
Francouzských her na freeware scéně rozhodně není mnoho. My vám dnes jednu přinášíme (i když je kompletně v angličtině). Jde o skvělou arkádu s názvem X-Out.

Levely jsou ohodnoceny obtížností od nuly do šesti a rozřazeny do osmi kategorií - od tutorial levelů k seznámení se s herním principem a ovládáním, přes části 1 až 6 podle náročnosti po vámi navržené levely nebo levely stažené z internetu. V kažém z nich musíte pochopitelně dosáhnout exitu - v tomto případě OUTu.

Hrajete za podivnou modrou krabici, která může chodit buď po podlaze, nebo se přichitit za strop a ručkovat po něm. Pokud sebere speciální bonus, může i skákat - ovšem pouze horizontálně (nemůže tedy vyskočit) a o jediné pole, čímž se dostáváme k informaci, že celá hra se hraje v pomyslné čtvercové síti. Jako jsme u arkád zvyklí, i tentokrát narazíte na nejrůznější herní možnosti a prvky - všemožné plošinky, tlačítka, příšery (v X-Outu spíš na červená kolečka) apod.

Pokud se přenesete přes vizuální stránku hry (za kterou se mimochodem autor omlouvá, ale obhajuje se, že "není designér a že si grafiku dělal sám"), určitě si užijete dobře promyšlenou gamesku s dobře designovanými levely.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =


galerie

X-Out X-Out X-Out X-Out