recenze

Don Horn in Ariba Orinoco

Don Horn in Ariba Orinoco

Viděli jste již někdy skákat hrocha s padákem? Že ne? Tak to vám doporučuji tuto zábavnou pařbičku rozhodně vyzkoušet! Budete ovládat tlustokožce v hlavní roli, úkolem je pochytat co nejvíce bodíků.
Když jsem viděl poprvé úvodní obrazovku hry, pěkně jsem se rozesmál. Hroch s padákem, no to bude něco, řekl jsem si. A taky že je. Hra začíná přesně tam, kde by se dalo u seskoku čekat, tedy z letadla. Naše milé zvířátko má od této chvíle co dělat. Musíte sesbírat co nejvíce kladných bodíku, které se stále objevují a přibližují vzhledem k vašemu rychlému sestupu. Dávejte dobrý pozor. Sice můžete hravě sbírat bodíky +5, +10, +20 a +50, ale stejná čísla jsou i v záporu! Takže pokud se rozhodnete letět střemhlav proti –50, budou si o vás myslet, že jste blázni :o).

Hroch se ovládá docela těžkopádně, ale to se asi dalo čekat. Zaprvé je hromsky těžký a zadruhé - bojujete přece s větrem. Udržet směr letu přesně do shluku několika plusových bodíků není žádná sranda, spíše se vám zpočátku bude stávat, že budete nechtěně brát minusové bodíky. Někdy se kromě balónků se skóre vznáší ve vzduchu krabice s novým padákem. Máte totiž pouze tři padáky, zpočátku. Že je tato sešitá látka velice ceněnou komoditou pár kilometrů nad zemí jistě nemusím dvakrát zdůrazňovat. Důležité je, jak se může zničit váš stávající. Možností je více. Může se stát, že narazíte na obláček s bleskem. Ten vás pošle stejně rychle na smrt jako balónek s jedem. Nebo se vám jednoduše nemusí povést sesbírat potřebný počet bodíků na úroveň. Ve vzduchu se totiž hra dělí do několika úseků, na jeden máte vždy něco kolem minuty. Čas si můžete také prodloužit, ale to musíte mít pěknou kliku a narazit do balónku s hodinami. Ty se zas tak často na nebesích neprohání.

Graficky je hra zpracována velmi pěkně. Celou dobu máte pod sebou obrovskou řeku Orinoko s přilehlou strašlivou džunglí. Takhle svrchu to vypadá krásně, při západu slunce, ale spadnout někam doprostřed té zelenohnědé deky, to ne. Holt se musíte snažit, abyste v pořádku přistáli s hodně bodíky. :o)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

uTAJENÁ | 12.10.04 v 16:56

Myslim, že zas tak špatný to není! A i kdyby- na hrocha mi nešahej!!!!!!!!!!!!!!!!!!§§

miras1 | 04.10.04 v 07:18

stary uz sem to davno hral


galerie