recenze

Magic Forest

Magic Forest

Skákačka říznutá RPG prvky? Inventář, několik předmětů, možnost ukládání pozic.. na první pohled nezajímavá, ovšem na peprnou pařbu výborná! To je dnešní Magic Forest!
Jak už to tak bývá, Japonci vždy dělají zajímavé a hratelné arkády s prvky RPG. Magic Forest je krásným příkladem. Na první pohled nejde o moc vábnou hru, ale po pořádném zahrání této hopsačky nenajdete jinou chybku než malé okno, ve kterém se hra odehrává. Není to však tak strašné, takže – proč se mi Magic Forest tak líbí?

Všeobecně
Když si spustíte první misi, budete si myslet, že jde o velmi špatnou hru, ale stačí se zorientovat v klávesách a hnedka budete na úplně jiné úrovni! Váš úkol je vlastně zcela banální. Najít klíč a odemknout chatku, kde si můžete uložit pozici a přenést do další úrovně. Není to však tak jednoduché! Budou vám v tom totiž bránit pěkně animovaní nepřátelé, kteří se do vás pustí zuby nehty. Samozřejmě se jim můžete bránit! Můžete po nich metat červené míčky, které se odrážejí od země, podobně jako v South Park Super Mario Brothers 2. Tuto formu útoku však nemůžete formovat donekonečna, jelikož červené míčky jsou závislé na vaší maně. Vpravo nahoře na displayi máte k dispozici bar s hodnotou many, vlevo jsou naopak zobrazeny životy. Skvělé je, že nepřátelé vás nezabíjí hned po prvním dotyku, ale uberou vám něco životů. Nejste tedy stresováni a můžete si v klidu vychutnat hru.

RPG prvky
Co dělá tuto hru výjimečnou? Ony RPG prvky. Po ploše se nacházejí různé bonusy a vychytávky, od ptačích brk až po lahvičky doplňující manu a životy. Jestli-že vás hra zezačátku nebaví, protože se nemůžete dostat do míst, kam byste se rádi dostali, nezoufejte! Za každé ptačí pero které naleznete můžete udělat o jeden víc multi-skoků. Ve skutečnosti to znamená, že se můžete odrážet ve vzduchu, udělat například 3 skoky za sebou a „vyletět“ dostatečně vysoko! A nejsou tu pouze tyto bonusy, jsou tu rovnou i létající boty atp. Abyste se dobře orientovali po rozsáhlém prostředí, je tu dokonce přítomná mapa. To nemá chybu!

Třešnička na dortu
Pokud se vám stále nezdá tato hra moc dobrá, vězte, že předměty a vaše zkušenosti se přenáší do dalších úrovní! Začas tedy získáte super nabouchanou postavu se všemi bonusy, ovšem pozor – hra je čím dál tím těžší a bonusy nejsou poházeny jen tak bez stráže! Zkrátka, tohle stojí za to!

Ovládání
Magická střelba: klávesa Z
Inventář: klávesa X
Skok: šipka nahoru
Mapa: klávesa SHIFT

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

kokosmen265

kokosmen265 | 01.01.15 v 21:00

skákajíci mišmaš

aljonka | 12.01.05 v 22:51

neda se strilet, klavesa Z nefunguje...je to v prvnim kole normalni, nebo neco nefunguje? Jak se mam zbavit nepratel???

Chedrlie | 18.10.03 v 07:02

Vypadá dobře, ale naskitli se problémy u stahování!!! =(((

Karolína Nováková | 25.01.03 v 13:37

Jo , vipadá docela dobře ala ještě jsem ji nehrála


galerie