recenze

Cosgrove's Umbrella

Cosgrove's Umbrella

Pro všechny příznivce hopsaček dnes přináším jednu dobrou zprávu. Další hra jejich oblíbeného žánru je na světě! Při bližším pohledu na hru však vyvstává otazník, jestli je to zpráva až tolik dobrá…
Hopsačky, hopsačky, hopsačky. Hry, které snad o popularitu nikdy nepřijdou. Jsou jednoduché jak na ovládání tak na hardware, často jsou velmi zábavné, nekladou na lidskou psychickou stránku bůhvíjaké nároky a dobře se při nich relaxuje. Navíc pociťuje člověk, když je hraje, nepřekonatelnou touhu překonat sám sebe a dostat se ještě dál. To jsem vyjmenoval jen několik kladů hopsaček a tedy faktů, pro něž jsou tolik populární. Dnes se nám do rukou dostává další přírůstek do široké rodiny tohoto žánru, tak se mu podívejme na zoubek.

Na úvod je třeba říct, že Cosgrove's Umbrella se nijak nevymyká z představy „klasické“ hopsačky. Ani svým provedením (tím mám na mysli typickou pastelovou grafiku), ani zpracováním. Když hru spustíte, budete mít možnost zahrát si tutoriál. Abyste se seznámili se svými budoucími nepřáteli, s nástrahami, které na vás budou čekat na každém vašem kroku. Nevím, nakolik se cítíte zběhlí, ale myslím, že tyto reálie každý pochopí víceméně intuitivně při hře, pokud se však cítíte po absolvování tutoriálu vždy lépe, zkuste ho, je to pouze jedna herní obrazovka. Pak už začíná hra naostro. Máte na ní obvyklé tři životy. Též klasicky je hra rozdělena do misí (herních obrazovek), z nichž každá má své specifické heslo, abyste se po skončení hraní mohli pohodlně vrátit zase zpět. Při hraní skutečně na nic nového nenarazíte. Kromě skákání a střílení opravdu nic nového pod Sluncem. Ovládáte směšnou postavičku tvaru deštníku (to byste nečekali, že?) a sbíráte jakési mince, jež vám přidávají body. Pokud ztratíte život, nezoufejte. Za určitý počet mincí dostanete život nový, ukazatel, kolik ještě mincí potřebujete, je znázorněn vlevo nahoře červenou barvou.

Technicky je hra provedená spíše podprůměrně. Ke hře vám sice hraje melodie, jde však pouze o jednu a tu samou, takže vám to začne za chvíli jít pěkně na nervy. Navíc se u mě stávalo, že když melodie začala hrát znovu, hra se na okamžik sekla. Nevím ale, zda je tomu tak jen u mě, nebo to bude obecný jev, když tak dejte vědět ve fóru, protože by to byla celkem veliká chyba ve hře, kde musíte být rychlí a ostražití. O grafice už jsem se zmínil výše, je vyvedena v pastelových barvách, ale žádný zázrak to není. Pokud chcete její úroveň alespoň trochu zvýšit, spusťte si hru v okně, což provedete tak, že třikrát, rychle za sebou, stisknete levý Ctrl. Odpadá pak i problém se sekáním hry.

Celá zábavnost hry tak vyvstává spíše pouze z oné zmiňované touhy překonat sebe sama, což vás ale také může velmi rychle přestat bavit. Když k tomu přičteme celkovou průměrnost Cosgrove's Umbrella, musím konstatovat, že není moc důvodů, proč ji hrát.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

verca | 03.02.04 v 18:06

NÁDHERA

někdo | 28.01.04 v 15:30

je to fakt sssuuuuuuuuupppeeeerrrrrrrrrrrrrr

alča | 26.08.03 v 08:07

nevímmm

Vladislava Jacková | 17.08.03 v 17:15

Božííííííííííí!


galerie