recenze

Clean Brick

Clean Brick

Další z nekonečné a stále se rozšiřující řady předělávek her Arkanoid a Breakout nese název Clean Brick a právě vám ji zde představím. Jedná se o dosti povedený klon, který nejenže má vysokou hratelnost, ale nabízí vše, co bych od klonu Arkanoidu očekával.
O co vlastně v dnešní gamesce jde? Vysvětlíme si to nejprve na jejich prapředcích... V Arkanoidu / Breakoutu jste měli za úkol usměrňovat pomocí pálky pohyb míčku po herní ploše tak, aby zlikvidoval zeď nad sebou. Ta zeď byla složená z cihel a cihly po doteku míčku mizely. Pokud jste se takto zbavili všech cihel, kterých se zbavit šlo (některé cihly zničit nešly), tak jste pokračovali do dalšího levelu. Míček se odrážel od tří stran herního kýble, jen dole pod pálkou byl volný prostor, a pokud jste míček nechytili, propadl dolů a vy jste přišli o jeden ze svých životů.

No a přesně o to samé jde i ve mnou zde právě nyní představované hře s názvem Clean Brick, což je vlastně jakási francouzská předělávka výše zmíněných legendárních games. A nutno říct, že z ní mám radost, protože je to po dlouhé době, hodně povedená kopie, která obsahuje vše, co od arkanoidu očekávám. Takže má nejen vysokou hratelnost, kterou mají mimochodem díky hernímu principu původní hry téměř všechny arkanoidy, ale jsou tu i různé levely - s různým designem i herním pozadím. Navíc ze zničených cihel občas vypadne i nějaký zajímavý bonus. Po herní ploše se také pohybují nepřátelé, kteří se míčku pletou do cesty, tak jak jsem to měl rád v Arkanoidu na videohrách Nes.

Proto vás již nebudu unavovat dlouhým povídáním. Nečekejte, stahujte, hrajte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

MarieH

MarieH | 29.05.20 v 21:15

Perfektní hra.

PavelH

PavelH | 27.10.16 v 16:46

Dobrá hra.


galerie

Clean Brick Clean Brick Clean Brick Clean Brick Clean Brick