recenze

BONG

BONG

Arcanoid nové generace. Tak lze velmi stručně a výstižně popsat následující hru. Nabízí perfektní grafiku, solidní zvukovou kulisu a zcela nový pohled na dnes již legendární arcanoid. Boží hratelnost zůstala pochopitelně zachována...
Arcanoid je jedna z mnoha legend, která rozhodně neumírá. Veskrze prostý a hlavně zábavný systém si získal miliony příznivců po celém světě a stejně jako ostatní legendy, se také Arcanoid dočkal svých remake. Jmenujme alespoň ty nejpovedenější, kterými bezpochyby Arcanoid – GY či jeho 3D kamarád 3D Break Out jsou. Známý kutilové z Japonska ovšem chtěli herní systém inovovat mnohem víc, než jen po grafické stránce a výsledkem jejich snažení je právě BONG (Break out next generation)

Už hned po spuštění váš čeká jedna zásadní změna – na vše máte pouhopouhých 7 minut! Zní to možná šíleně, ale je to skutečně tak. Další změnou prošel veledůležitý „odpalovač“. Ten je nyní mnohem širší a zároveň obsahuje uprostřed drobnou skulinku. Delší „odpalovač“ má ovšem své logické opodstatnění. Míčky nahradily drobné kostičky. Po úspěšném odpalu a hlavně po úspěšném zasáhnutí cihliček vám neustále přibývají nové a nové kostičky a za celkem krátkou dobu se vám stane, že jich budete odpalovat stovky! Cihličky mají rozdílné velikosti. Na ty úplně největší bude potřeba mnohem více zásahu. Kostičky navíc po dopadu na „odpalovač“ mění svojí barvu. Po zničení všech cihliček se všechny změní na modré a opustí uzavřené prostředí, kde se hra odehrává. Poté přikluše další level a vše začíná znovu tak dlouho, dokud vám nedojde časový limit nebo nepoztrácíte všechny kostičky. Jestli vám spadne kostička do skulinky v „odpalovači“, ztratíte na časovém limitu dobrých pět sekund! Jak daleko se dostanete, záleží opět jen na vaší šikovnosti.

Technické zpracování je kapitola sama pro sebe. Vše je pěkně graficky zpracované do sebemenšího detailu, což se pochopitelně odráží i na hardwarové náročnosti. Stejně jako u většiny moderních her je zapotřebí grafická karta, podporující rozhrání OpenGL! Minimálně stejně dobré jsou zvuky a celkový hudební doprovod. Hru lze ovládat standardně pomocí klávesnice, popř. pomocí joysticku.

Díky BONG získává Arcanoid zcela nový rozměr a podobu, která původní hře rozhodně nedělá ostudu. Máte-li rádi Arcanoid, solidní zpracování a chtete-li zkusit něco odlišného, tak neváhejte a BONG si dopřejte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Dany0 | 30.01.07 v 21:23

jooo to znam z jedne java hry,akorat jste tam museli ty kosticky(nebo micky?) premistit na druhou stranu....

Funki | 21.08.04 v 16:44

Při velikosti 10 MB jsem od hry čekal víc!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce