recenze

Waldmeister Sause Winter Edition

Waldmeister Sause Winter Edition

Venku zatím třeskutý mráz, ale v srdcích některých myslivců se už při pomyšlení na jaro jistě vaří krev! Jaké to je, vyjít si jen tak po dobrém obídku do přírody zkraje jara s flintou? Že vás to nenapadlo? Pak se nechte zvábit touhle gameskou a určitě neprohloupíte!
Jaro se nám, byť to ještě není tak úplně znát, kvapem blíží. Už brzy nastanou časy, kdy sněhové krusty na polích povolí, mezi nimi se začnou zazelenávat první rostlinky, tráva. Slunce bude již mít větší sílu a jeho paprsky nepochybně probudí celou přírodu ze zimního spánku. Jak to naivně zní, úplně jako ze slabikáře. Co už by se ale do slabikáře dostat nemělo, totiž to, že se neprobudí jen veškerá možná zvěř, ale také myslivci, o tom je dnešní hra.

Ano, opravdu je tomu tak. Co si myslíte, že napadne takového průměrného myslivce, když se po nesmělém nástupu jara vydá na procházku po okolí svého bydliště, neřkuli do svého rajonu? Tipnul bych si, že vzít flintu a trošku si nechat od matky přírody splatit dluh za svojí péči během zimy. Jak je to doopravdy, to nevím, ale důležité je, že autory téhle gamesky napadlo totéž, co mě. V roli takového hajného se vydáváte do polí za malebným městečkem, odkud máte výhled nejen na nádhernou jarní scenerii, ale především také na zvířátka všeho druhu. Pak už nezbývá než se chytit nějaké té zbraně a začít lovit. Zvířata jakoby neměla nic jiného na práci, producírují se před vámi se zřejmou výzvou v očích „zastřel mě.“ Nuže, proč jim toto nesplnit? Stačí jedno kliknutí a zajíček se odebere do zvířecího ráje. A na vaše konto přibude několik bodíků. Kolik to bude, záleží nejen na druhu úlovku, tedy zda šlo o divočáka nebo maličkou koroptev, ale také na tom, v jaké vzdálenosti od vás tento nebohý tvor byl, čili jak bylo obtížné jej sejmout. Obavy, že by vám nevystačily náboje na všechny poklady, co jich divočina nabízí, se brzy ukáží jako liché. Mnohem obtížnější je to s časovým limitem, který je stanoven na jednu a půl minuty. Pokud budete ale dobře střílet, můžete si jej několikanásobně prodloužit.

Jedná se tedy de facto o další z klonů Moorhuhnu, není to však žádná trapná kopie, jen jde o stejný herní princip. Grafika se autorům docela povedla, to se musí nechat, a s hudbou to platí stejně tak. Interakce s prostředím tu také je, ale zažil už jsem větší. Co je zde vrcholem interakce, je rozezvučení zvonů kostelíka po tom, co dostanou přímý zásah. Ale jinak není nic moc co gamesce vytknout. Škoda jen, že po určité hrací době přichází stereotypnost, mor veškerých dílek vystavěných na Moorhuhnu (a samozřejmě nejen těch). Avšak, proč smažit Waldmeistera zbytečně dlouho? Je to klasická odpočinková hříčka.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Jiří | 05.02.23 v 20:20

Bacha odkazuje na zavirované sh.t stránky


galerie

Waldmeister Sause Winter Edition Waldmeister Sause Winter Edition Waldmeister Sause Winter Edition