recenze

T.A.N.K.S.

T.A.N.K.S.

Tanky nejprve pohýbaly dějinami a o pár (desítek) let také herně-zábavním světem. Dříve jimi byly různé Amigy a Nintenda přímo prorostlé, dnes se bohužel smrskly převážně na hladinu freewaru. To ale přece vůbec nevadí, už proto, že dnešní T.A.N.K.S. mají vzácně propracovaný singleplayer i multiplayer.
Podobně jako ve všech správných řezanicích, které to myslí vážně, je singleplayer jen malá rozcvička na vaše zlé a škodolibé kamarády. Princip hry k tomu totiž přímo nabádá. Přes instalaci a nastavování všeho možného i nemožného se prokoušete na jedno z deseti nabízených bojišť a řežete se ve stylu modu Last Man Standing v UT - poslední tančík vítězí, zbytek čau! ...A pokud jste šli "čau" jako první, už se jen škodolibě díváte, jak si mezi sebou ubližuje zbytek pole. Což je v situaci, kdy proti vám nestojí jen kupa křemíku, ale člověk z masa a kostí, vzhledem k tomu, že můžete počas hry uzavírat různá (lehce neférová) spojenectví, velmi pikantní. Každé správné tanky samozřejmě obsahují i množství power-upů různého stupně propečenosti a nejinak je tomu u T.A.N.K.S.. Zejména odrážené střely často znamenají nejkratší cestu do věčných lovišť. Obecně, abyste tato loviště navštěvovali co nejméně, silně doporučuji projet homepage autorů, kde se dozvíte snad ještě mnohem víc, než budete kdy potřebovat vědět.

Grafika téhle tankoviny je zbastlena v jednoduchém, průměrném, ale účelném 2D bez jakýchkoli efektů a vychytávek, které by stály za vytesání do kamene... Na druhou stranu, freeware není a nikdy nebude o grafice a u multiplayerovek toto "moudro" platí minimálně dvojnásob.

T.A.N.K.S. jsou prostě solidní a s láskou zpracovanou klasikou, která už bohužel jen tak nějak "dožívá". Na úroveň Tanks Evolution, Think Tanks nebo Nixe je posouvá právě ten multiplayer. Takže vyznačujete-li se zvýšenou dávkou domácí škodolibosti, určitě stahujte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

janko | 01.02.13 v 10:10

neviem co to je


galerie

T.A.N.K.S. T.A.N.K.S. T.A.N.K.S.