recenze

Super Blazing Vortex

Super Blazing Vortex

Spousta vesmírných stříleček nepřináší nic nového. Jsou však i takové hry, které se vymykají všem zavedeným pravidlům a přináší neuvěřitelně originální styl hraní, spousta neotřelých nápadů a tím i mnoho zábavy. Super Blazing Vortex není ani jedno. Míchá zavedené koncepty s originálními prvky.
Při spuštění se objeví hlavní menu, které není klasicky zpracované, ale můžete přímo tady vidět tabulku skóre nebo se přímo přepojit na online hi-score tabulku. A ještě ke všemu není „Start Game“ na prvním, ale až na třetím místě. To ale není důležité, přejděme tedy přímo do víru střel a výbuchů. Na úplném začátku máte malou lodičku střílející modré paprsky. Během hry se střelivo vůbec nevylepšuje a ani samotná loď ne.

První co vidíte vedle své lodě je malinkatá černá díra chrlící na vás barevné kostky, představující prvotní nepřátele. Můžete ale vidět vylétávat i vesmírné lodě, létající talíře a podobně. Jednotlivé úrovně totiž nejdou za sebou stále stejně, ale náhodně se mění. Takže je možné, že začnete na úrovni, které jindy docílíte až třeba po vítězství ve třech předchozích. Tím je zabráněno stereotypu, který by nastal při častém konci hry. A to se nestává nijak výjimečně. Hra je celkem obtížná a trocha nepozornosti končí výbuchem vaší lodi. Mě se to stávalo vždy, když jsem se snažil udělat screenshot. Jednou se člověk snaží zmáčknout jiné tlačítko než má a končí někde v mezigalaktickém prostoru.

Základem každé úrovně je tedy již zmíněná černá díra. Tu máte za úkol zničit kanóny z vaší vesmírné stíhačky. Z červí díry ale vylétají emzáci, které když sestřelujete, mění se v červené kuličky, vracející se zpět do červí díry. Ta se díky tomu zvětší a začne z ní vylétávat mnohem více nepřátel. Podle toho, jak moc se vám ji povede zvětšit dostanete po jejím zničení skóre. Po určitém čase se celá hrací plocha otáčí. Vypadá to asi tak, že se vše zastaví a pohybem po kružnici se celý obraz otočí o devadesát stupňů. V této otáčecí fázi je velmi těžké manévrovat a často se vám stane, že vletíte třeba do meteoru. Ty létají také z červí díry, stejně jako velké kusy kamení, které kolem ní krouží.

Po zničení černé díry následuje krásný efekt výbuchu, kdy se veškeré nezničené objekty pomalu sílou gravitace vrátí zpět tam, odkud přilétly. Jediné co zbude jste vy a vaše malé letadélko, se kterým se přesunete do dalšího, těžšího, ale stále stejně náhodně vybraného levelu. Obtížnost se mění nejspíše podle nahraného skóre, protože se mi stalo, že jsem hrál jedno stejné kolo jako první a jako asi páté.V tom pátém jsem měl problémy se udržet ve hře déle než dobu, kdy je stíhačka nezničitelná při obnovení po zásahu.

Pokud někdy nemáte chvíli co dělat třeba mezi prací, určitě vás tahle hra zabaví a můžete si zkusit sem tam překonat vlastní nejvyšší skóre, nebo ještě lépe to na internetu. I přes ne úplně perfektní a spíše zastaralou grafiku hra dokáže zaujmout, hlavně svojí hratelností.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

ghdjtij | 29.07.06 v 21:47

je to píčovyna


galerie

Super Blazing Vortex Super Blazing Vortex Super Blazing Vortex Super Blazing Vortex

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce