recenze

Velocity the Bee

Velocity the Bee

Hry,ve kterých letíte z jedné strany na druhou a kosíte vše, co vám jen příjde pod ruku, jsou celkem běžné. Jenomže většinou jde o vesmírnou akci, kde střílíte zelené mužíky nebo o řežbu z druhé světové války. Dnes létáte s roztomilou včelkou v rákosí a sestřelujete neméně roztomilé broučky.
Nikdo neví jaký má včelka úkol, proč vlastně letí a střílí tak drahocenný med. Jedno je ale jasné. Tahle pruhovaná potvůrka chce přežít, a to za každou cenu. Ze začátku je gamesa velmi jednoduchá a brzy z prvních nepřátel vypadne hrnec s medem. Ty jsou dobré k vylepšování střeliva. Pokud nasbíráte tři, „zbraň“ se vylepší, nasbíraný med se vynuluje a můžete se po něm shánět znovu a znovu. Nejdřív střílíte jenom jednotlivé kuličky, časem se dostanete na střílení dozadu, rozprašování a nakonec kolem vás budou létat vaše projektily tolik, že skoro nic nevydrží na obrazovce létat déle jak pět vteřin.

Grafika je opravdu dobře zpracovaná a nepřátele jsou tak pěkní, že se vám je skoro ani nechce likvidovat. Výjimky by se určitě našly, jako třeba vodoměrka, která na vás vrhá kapky vody ve velice krátkých intervalech. Okolní hmyz, jenž usiluje o váš život, je pestrý. Často potkáváte nové druhy, které se neliší pouze vzhledově, ale i stylem boje. Někdy je proti vám i příroda jako taková, takže třeba prolétáte v dešti a každá kapka je pro vás smrtelná. Hra je plná malých, ale krásných detailů a doplňkových efektů. Velmi hezké je, když sletíte dolů nad vodní hladinu, včelka si začne máchat za letu nožičky a tím ji rozvlní. Spousta animací, jež v gamesce jsou, také příjemně zpestřují a oživují hratelnost.

Úrovně od sebe nejsou žádným způsobem oddělené, pouze přeletíte výš nebo níž, změní se počasí nebo nepřátele a napíše se přes obrazovku název úrovně, do které jste měli tu čest vlétnout. Podle názvu se dá celkem často poznat, co se bude dít, takže na to můžete být připraveni. Prostředí je zpracované na výbornou a často se mění.

Jednoduchá předělávka, ale s dobrým nápadem a perfektní volbou prostředí, která nepřestane nudit po prvních patnácti minutách. Nečekejte masivní exploze, ohnivé výbuchy, spoustu světelných efektů a další známe prvky, kvůli kterým často není vidět, co se na obrazovce děje. Tahle gamesa je mírumilovná, ale rozhodně ne lehká. Bavit se určitě budete a pochybuji, že byste tuhle střílečku vyhráli během několika minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

kokosmen265

kokosmen265 | 22.12.14 v 22:07

medový

Triple T | 28.06.06 v 22:51

Blasco: They sometimes review trial versions of (shareware) games here at Freegame.cz (probably when they think that with the content player gets for free they can compete with standard freeware games).

Blasco | 27.06.06 v 21:59

The game Veocity the Bee not Freeware is Demo


galerie

Velocity the Bee Velocity the Bee Velocity the Bee