recenze

Nano Terra

Nano Terra

Hledáte real-timovou strategii, která se vymyká všem zavedeným pravidlům a přináší do této oblasti mnoho nového? Zkuste zneškodnit veškerou existenci na mapě a získat tak neomezenou moc nad tím, co po vás ještě zbude.
Možná, že je tohle dílko až moc originální, což je sice jedině dobře, ale při prvních pár hrách budete mít problémy jak s tím, co vlastně máte udělat, tak s ovládáním. K problémům s ovládáním přispívá hlavně to, že se kursor změní po nájezdu myši třeba na nepřátelskou základu v červený terčík, ale místo aby po kliknutí zůstal nezměněn, přemění se zpět na obyčejný kursor. Z toho vyplývá, že si možná budete myslet, že jste se na budovu netrefili.

Jedinou počáteční jednotkou je královna (Queen), s níž musíte natěžit určité množství kamenů, abyste mohli v základně postavit další královnu. Ve hře existují modré, zelené a červené kameny. Pokud nasbíráte tři modré, získáte inteligentní královnu, jež má možnost nasbírat najednou více kamenů než ostatní. Po sesbírání tří zelených získáte obranou královnu, která disponuje mnohem větším štítem než ostatní a nakonec třetí, při získání červených máte možnost postavit královnu útočnou, jež (jak jinak) může ubrat nadměrné množství životů ostatním, nepřátelským královnám.

A jak že vypadá třeba hra jeden na jednoho? S první královnou musíte posbírat co nejvíce kamení kolem, pro postavení dalších královen. To musíte udělat rychleji než vám soupeř vaše kamení vybere. Většinou nemá cenu snažit se zničit s jednou královnou jinou královnu, protože záleží hlavně na náhodě. Proto je vhodné stavět další a další královny, sbírat více a více kamení tvořících se u malých pyramidek a následně se konečně vydat na poslední výpravu k nepříteli. Ten bude mít samozřejmě také mnoho jednotek, se kterými si ale poradíte mnohem lépe, protože počítač útočí průběžně během hry v menších počtech. Grafika na tom také není vůbec špatně a kromě pěkně modelovaného terénu, jenotek a budov uvidíte i pěkně barevné světelné efekty.

Originality tahle gamesa pobrala hodně a zábavy také, jen je škoda, že v základu obsahuje pouze dvě mapy. V průběhu celéjo snažení se v rohu obrazovky objevuje stručná nápověda, která začátečníkům hodně pomůže. Největší potenciál má tahle hra po LANu, kde si to můžete rozdat až se šesti protivníky. Rozhodně doporučuji, hlavně když máte s kým hrát po kabelu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

AdaDanjermond | 23.12.06 v 06:01

Vítejte v diskusním fóru. Mluví se zde o hře výše uvedené. Každá hra, kterou si můžete na FreeGame.cz stáhnout má své vlastní fórum, do kterého můžete přidávat své příspěvky. Prosíme, dodržujte jisté zásady slušnosti. Vulgární příspěvky budou vymazány.

Svoboda slova znamena, ze muzes vyjadrit svuj nazor i zaporny, jen pokud mozno slusne, aniz bys za to putoval do gulagu. Teoreticky...

Jinak by rovnou uvedli Prosíme, lezte nam do zadku. Negativni příspěvky budou vymazány.

AntaresWolf94 | 22.12.06 v 21:59

co sem pises kdyz se ti to nelibi... si sve nazory nech pro sebe ale pokud si naprogramoval neco o mnoho lepsiho nez je tenhle kousek tak sem prispej at i my muzeme ohodnotit tvuj vytvor :). Mne se nahodou hr libi a neni tak spatna (na freeware).

lukas | 28.07.06 v 20:29

je to kravina davat tyhle hry nekoho bavej ale nekoho ne je to nuda a otrava vypadalo to zajimave ale neni ja hral tuhle hru i dalsi na podobnej stil ale jsou to hry na hovno

jirka | 26.06.06 v 20:46

je to moc velké

Manfred | 26.06.06 v 17:03

jestli tam je napsana jaka tak si ji stahni !

Mmarri | 26.06.06 v 11:46

Po nainstalovani mi to nejde spustit, pise to nejakou chybu a ze neni nalezena dynamicka knihovna.. bohuzel.


galerie

Nano Terra Nano Terra

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce