recenze

Azutama

Azutama

Koulovaná je velice oblíbená a častá zimní zábava. Časem ale omrzí, pokud nejsou po ruce sněhové bunkry, nehází po sobě moc lidí a ještě k tomu jsou všichni zmáchaní od sněhu. Autoři této gamesy vnesli do obyčejného házení sněhu mnoho inovativních prvků, které by byly v reálu velmi těžko proveditelné.
Jak už jsem zmínil, tahle hra je o koulování, ale ne tak ledajakém. Zhostíte se role jedné ze dvou malých holčiček, které jdou na vlastní pěst zkoulovat okolí a je jedno, jestli náhodou dotyčný právě nesedí v autě. Prakticky nezáleží na tom, jakou z holčiček si vyberete protože schopnosti mají úplně stejné a ve hře hrají na vaší straně vždy obě. Vypadá to jako kdyby byli spolu, ale často se stává, že nějaká ta ledovka přistane vám mezi očima, a to opravdu ne náhodou. Děvčata totiž spolu soutěží a každé se snaží nasbírat strefováním kolemjdoucích co nejvíce bodů.

V průběhu hry se prokousáváte do dalších a dalších úrovní, kde vás čekají silnější a někdy hodně zákeřní protivníci. Opravdu jsem například nečekal malou holčičku, která házela sem tam nějakou tu kouli a když jsem se k ní přiblížil, vysypala do mě takovou salvu, že už se chudák moje postavička zhroutila k zemi a už nevstala. To ale určitě nevadilo, protože jediné, co musíte pro znovuobnovení udělat je potvrdit opakování levelu.

Můžete k vyřízení civilistů používat stále jenom obyčejné sněhové koule, ale proč to dělat, když nejsou silné a už vůbec ne efektní, když se kolem válí spousta bonusů s ohnivými koulemi, rychlým házením, rozprašování ve stylu brokovnice a tak dále. Pokud chcete a najdete bonus ve formě spodní sněhulákovi koule, lidičky už se můžou začít třást. Tahle koule se totiž jen tak nezastaví, dokud se nepotká s cihlovou zdí. To potom skáčou body nahoru pěkně rychle a druhý hráč už se může jenom divit.

Hra obsahuje i hru více hráčů, takže místo toho aby druhou holčičku ovládala umělá inteligence bude jejím mozkem druhý člověk. Hra ve dvou je mnohem jednodušší už v tom, že se můžete domluvit a pomáhat si, na rozdíl od počítače, kterému na ostatních nezáleží. Ten se jen hrne po co největším skóre a docela se mu to i daří.

Bavit se u hry rozhodně budete a pokud umíte japonsky, možná že herní zážitek bude ještě větší. Krásná zimní atmosféra v ještě hezčí dvojrozměrné grafice v asijském stylu vás pohltí a bude vás držet dost dlouho na to, abyste se krásami téhle nové koulované mohli pořádně pokochat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

JKHJKHDJKG | 19.08.06 v 09:39

JAK SE TO SPOUŠTÍ??????????????

fuwaru | 25.07.06 v 13:57

prosím řekl by mi někdo ovládání druho hráče?


galerie

Azutama Azutama Azutama

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce