recenze

Rock Blaster Plus

Rock Blaster Plus

Povedený český klon Bombermana z roku 1998 pro vícero hráčů najednou - konstruovaný tak, že si s nimi opravdu skvěle užijete při vzájemném likvidování ostatních. Zábavnost zvyšují samply z českých filmů i řada bonusů a zbraní, které jsou k dispozici.
V roce 1998 vznikla na území ČR v Pascalu nevelká dosovská gameska, jejíž kvality byly tehdy téměř srovnatelné s komerčními hrami prodávanými na volném trhu. Ta gameska nesla název Rock Blaster+ a já i několik mých přátel z okolí si ji oblíbilo natolik, že jsem u ní vysedávali téměř denně a snažili jsme se zlikvidovat jeden druhého (o to tady totiž jde). Na gamesku dodnes rád vzpomínám a to jsem ji takových sedm let nehrál - škoda. Málokdy se s těmi kamarády dnes sejdeme a pokud ano, tak je to většinou u piva. Asi budu muset někdy navrhnout, aby jsme si zavzpomínali na zašlé časy a šli si zahrát gamesku, kterou zde dnes recenzuji.

Pokud si pamatujete gamesky typu Bomberman, Atomic Bomberman či Dyna Blaster, tak vězte, že Rock Blaster+ je jen dalším z jejich remaků, přesto vás ale asi potěší fakt, že Rock Blaster+ je svojí hratelností převyšuje. Obsahuje totiž nespočet samplů a hlášek z českých filmů i hudby, které ji dělají ještě zajímavější než ve skutečnosti je. A že je tato hra dost zajímavá, mohu potvrdit, sám na ní mám nahrány stovky hodin.

Vaše postavičky, které ovládáte, jak jsem naznačil výše, se musí zlikvidovat navzájem. K tomu vám pomáhá nespočet bonusů - jako procházení zdí, neviditelnost, změna v zombíka, různé zbraně, atomovky a mnoho dalších. Vaše hraní znepříjemňují i nepřátelské postavičky (jako např. duch či důchodce) ovládané počítačem a pohybující se po herní obrazovce a usilující o váš život.

Gameska obsahuje několik typů levelů - nebo spíše druhů prostředí (kostek), z nichž jsou levely sestaveny. Lze také nastavit mnoho věcí podstatných pro hru - například na kolik vítězství se hraje (kolikrát vyhrajete nad soupeři, než se stanete konečným vítězem), velikost detailů, turnaje nebo přítomnost bludiště na herní ploše.

Grafika je na úrovni doby svého vzniku, přesto ale není nijak ošklivá - je vidět, že grafik opravdu věděl, co dělal. Gamesce také nelze upřít poměrně slušnou hratelnost, takže pokud máte po ruce nějakého kamaráda (nebo i vícero), tak neváhejte a gamesku si stáhněte. Super párty zábava čeká i na vás.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Jura | 08.03.20 v 16:31

Ano, tato hra mě zcela pohltila. Je to moje nejoblíbenější. Škoda že si ji už nezahraju... Velký dík jejím tvůrcům!

micka | 25.10.09 v 12:47

V dosboxu (gentoo x86_64) jede jak má :-P

lukon4485 | 02.10.09 v 21:08

to funguje nanejvys ve win. 2000. XP a vyssi to uz nebere

evik11 | 17.01.09 v 14:20

prosím kdo mi pomůže?Nevím jak si mám stáhnout karetní hry /zdarma/.Mám vytipované Dvě,ale neumím to. Jsem zaregistrovaná.

JOSHUA | 16.01.09 v 16:58

JE TU NEKDO?!POTREBOVAL BYCH VEDET JAK SE TA HRA SPOUSTI?!PODROBNY POPIS PROSIM,JSEM JELITKO!!POMUZE MI NEKDO PLS?!NAPISTE MI NAM EMAIL Oscatka1@seznam.cz


galerie

Rock Blaster Plus Rock Blaster Plus Rock Blaster Plus Rock Blaster Plus