recenze

Albisoft Alien Invasion

Albisoft Alien Invasion

Máte-li rádi tahové strategie ve stylu UFO (a podobné), tak dnešní českou tahovou strategii Alien Invasion od populárního Albisoftu rozhodně nepřehlédněte. Tuzemská sci-fi gameska, u níž je nutné přemýšlet, nabízející řadu překvapení a vysokou hratelnost, tady není každý den.
Pavel Kopecký alias Albi (Albisoft) má na svědomí mnoho herních projektů. Asi nejznámějším kouskem je jeho zatím poslední počin nazvaný Řež, což je 3D akční doomovka (střílečka) postavená na vlastním enginu. Z jeho dalších her bych jmenoval třeba veselou adventurku Nukleární Karel, zábavný Erix nebo Albisoft Pong 2000, povedené dosovské plošinovky 7th Heaven nebo populárního Buřtíka. Je také autorem moorhuhnovek South Park: Kick the Baby a South Park: Armageddon, které v době svého vzniku vzbudily na české freeware scéně celkem rozruch díky svým kvalitám. V této recenzi bych vám ale chtěl představit jeho první hru nazvanou Alien Invasion, čtěte proto pozorně dále.

Alien Invasion byla jakýmsi prvním pokusem tohoto programátora (ALBI) v době jeho začátků o vytvoření nějaké větší hry. Gameska se mu však celkem povedla - a díky tomu také sklidila dobré ohlasy u hráčů i recenzentů. Jedná se o tahovou strategii, jejíž vývoj trval asi tři měsíce, vznikla v roce 1999, je primárně určena pro operační systém MS-Dos (ale lze ji bez problémů spustit i ve Windows) a zabírá celkem něco přes 1 MB.

Gameska má slušnou hratelnost, která vyvažuje průměrnou grafiku a poměrně vysokou obtížnost. AI nabízí osm různorodých misí a nejde vždy jen o úklid oblasti od nežádoucích nepřátel, ale jde třeba také o únik z obsazeného území, záchranu zajatců atd. Zajímavým prvkem hry je obchodování - nakupování výbavy za vyzískané "money". Nakupovat lze cokoliv - od železné tyče až po raketomet.

Pokud rádi strategicky přemýšlíte, líbí se vám české hry a nechce se vám utrácet za profesionální herní kousky, tak dnes vám zde nabízíme vydařenou alternativu, která je zadarmo.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Tom | 06.12.07 v 14:30

je to dobry ale 5 let starý


galerie

Albisoft Alien Invasion Albisoft Alien Invasion Albisoft Alien Invasion Albisoft Alien Invasion Albisoft Alien Invasion