recenze

Robomatch

Robomatch

Gladiátorské sci-fi souboje, to je to, o co dnes poběží. Připravte se na rozličné zbraně, které mají za cíl soupeře pořádně roztřískat. Zvládnete být nejlepší a vyhrát celou robotí ligu? A nebo skončíte ve starém železe?
Po tom, co jsem tuhle gamesu hrál a začal přemýšlet, k čemu bych ji mohl přirovnat, napadlo mě sousloví: gladiátorské sci-fi souboje. Jak z názvu vyplývá, nepustí se do sebe lidé, ale roboti. A to se vším, co k tomu patří, tedy jak vybavení, tak zbraně i prostředí arény, v níž dochází k oněm soubojům na život a na smrt. I když, je život a smrt opravdu to, o co tu jde?

Robomatch má poměrně propracovaný systém, do nějž je postup jednotlivými koly zasazen. Vy jakožto hráč jste v roli majitele robota a také ho při boji ovládáte. Na počátku vlastníte toho nejjednoduššího možného. Pozor, to ale neznamená, že bezbranného. S ním musíte vystačit na první čtyři levely, které jsou označeny jako lehké. V prvním potkáte jen jednoho soupeře. Máte za úkol udělat na něm 5 fragů. To znamená, že ho musíte pětkrát zabít. Při tom nesmíte být zabiti vy vícekrát, než on. Pokud to zvládnete, jakože to není nic až tak náročného, postupujete do dalšího levelu. Tam jsou soupeři dva a fragů musíte udělat deset. Když zvládnete všechny čtyři levely, můžete si koupit vylepšeného robota, a pokračujete zase přes první level druhé úrovně atd. Nároky se geometricky zvyšují. I když máte ve hře více soupeřů, neznamená to, naštěstí, že jdou všichni proti vám. Mydlí se i mezi sebou, takže máte šanci zlikvidovat je zákeřně pěkně ze zálohy. Musím ale přiznat jednu věc: Robomatch se po čase stává velmi stereotypní. Rozhodně nedoporučuji hrát jej v jednom tahu a chtít dokončit. Akorát se tím unudíte. Brzy zjistíte, jak nejlépe soupeře likvidovat a tím, že v průběhu boje můžete také několikrát exnout a hned respawnovat, nemusíte se oné „smrti“ ani příliš obávat. Kde je motivace?

Technické zpracování je na dobré úrovni. Boj se odehrává v 3D ringu, střely každého barevně odlišeného soupeře jsou také barevně odlišené, takže můžete i v té vřavě vysledovat, kdo se pokouší získat frag na vás, což je zatraceně špatná taktika. Hudební doprovod je správně technizovaný, po této stránce není skutečně příliš co vytknout. Škoda jen té stereotypnosti, která gamesu utápí o dvě třídy níž, než by mohla klidně být.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

Robomatch Robomatch Robomatch