recenze

Duck Blitz

Duck Blitz

Jistě jste už někdy hráli Moorhuhn. Možná, že vás dokonce takové hry baví. Ale třeba si zase říkáte, že by nebylo špatné tento námět trošku víc rozpracovat, aby vás něco tlačilo kupředu. O to se právě pokouší hra Duck Blitz. A daří se jí to?
Námětem se Duckblitz Moorhuhnovi podobá. Myslím si, že je každému je zhruba jasné, co název Duckblitz obnáší. Ano, budete střílet, ale nikoliv slepice, nýbrž kachny. Rozdíl celkem nepatrný, který se omezuje na pouhou vizuální stránku. Ale když si hru zahrajete, zjistíte velké množství vylepšení, která tuhle hru katapultují hodně vysoko.

Co vás bouchne do očí hned po spuštění Duck Blitzu, je široké menu. Nejprve se tedy budu věnovat jemu a tomu, co vlastně nabízejí. Takže, položka číslo jedna je Single. Ta pro vás bude zřejmě nejzajímavější. Takže zde se jedná o jakousi sezónu, nazvu-li to tak. Začínáte s dvojhlavňovou, pomalou brokovnicí a střílíte na pomalé kachny. Když projdete úspěšně tímto zahřívacím kolem, získáte určité body, které budete okamžitě moci využít na nákup střeliva, vylepšení zbraně, nebo v pozdějších chvílích, i na koupi zbraně nové. Nebo se budete moci přihlásit do střeleckého klubu. Pak vás samozřejmě čekají náročnější kola, hned ve druhém se už na scéně objevují i lidé (ve zmiňovaném druhém kole se jedná jen o člověka jednoho), kteří se jen tak procházejí po močálech, na kterých vy střílíte,takže si musíte dávat dobrý pozor, abyste se do nich nestrefili, protože to sice vyvolá efektní zakvílení, ale bohužel, hra tím pro vás končí. Další položkou v menu je tzv. Tactics Range. Zde se jedná o jakýsi trénink nebo, lépe řečeno, o útok na rekordy. Před startem „zabíjačky“ si vyberete zbraň (a nabídka je široká, od granátů, přes dvouhlavňové brokovnice až k samopalu) a podle této zbraně bude nastavena i obtížnost, což v praxi znamená, že pokud si vyberete granáty, nebudou kačeny létat tak rychle jako například při volbě samopalu. Jinou možností je Network.

Tu jsem neměl možnost vyzkoušet, ale měl jsem možnost. stejně jako ji budete mít vy. zahrát si proti počítači. To probíhá tak, že se na obrazovce objeví dva zaměřovače. Váš a počítače. Poté už začíná řež. Kdo si kolik sestřelí, tolik má bodů. Proto se domnívám, že stejně by probíhala i hra po síti. Poslední možnou volbou je Free Range. Ten vám umožňuje chytit se zbraně a vyrazit. Prostě se vystřílet, jak se vám to líbí a zlíbí. Nejste nijak omezováni, prostě střílíte, dokud vás to baví. V každé recenzi věnuji vždy část místa v druhé polovině recenze technickému provedení a rozhodně tomu nebude jinak ani tentokrát. Musím říct, že jak grafika, tak i zvuková stránka věci, jsou na úrovni mírně nadprůměrné. Grafika vás nikterak neoslní, ale na druhou stranu na vás nebude působit naprosto dekadentně. Totéž lze říci i o zvucích.

Takže technické stránce nebudu nic vyčítat, zdaleka ji však nebudu příliš chválit. Zato celou hru, jako komplexní celek, pochválit jednoznačně musím. Duck Blitz je hra skutečně povedená a dá se říct, že v ní má král Moorhuhn velkého konkurenta a pokud Moorhuhn nepřijde s něčím novým, asi bude překonán.

stáhnout hru
Andrew

autor
/ Andrew

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =


galerie