recenze

Planeta příšer 2

Planeta příšer 2

Další výborná akční arkáda se zrodila v našich luzích a hájích. Planetu příšer 2 by mohli zdobit samé superlativy a nevidím jediný důvod proč si ji nestáhnout. Chcete-li vědět víc o této hře, tak jen račte vstoupit.
Svět zažívá další z mnoha svých krizí. Tentokrát je zapříčiněna poklesem prodejnosti Cola-Loky (jak originální). Tento lahodný mok se přestal prodávat a nezbývá nic jiného než najít nějakou náhradu. Naštěstí vesmír neobývají pouze lidé, ale také marťani. A také oni mají něco, čím by zahnali svou žízeň. Asi tušíte, co napadlo papaláše vlastnící firmu na Cola-Loku. Musí se najít nebojsa, který by mohl spasit Zemi. Musí proniknou do marťanské báze a uloupit tam jejich recepturu. To je ve stručnosti situace, do které se dostáváte ve hře Planeta příšer 2, jako onen spasitel.

Hráli-li jste už někdy Space Impact na nejmenovaném mobilním telefonu, tak zhruba tušíte oč půjde. Rychlostí světla se ženete vesmírem a ničíte všechny nepřátele. Abyste to ale neměli příliš složité, tak se ve vzduchoprázdnu vznášejí nejrůznější zbraně, jimiž doplňujete arsenál na své raketě. Získat můžete dělo na záď a na boky či jakousi kouli, se kterou lze střílet laserové paprsky nebo ji proti marťanům vypustit. Ani toto všechno vám však nezařídí procházku růžovým sadem. Obtížnost stoupá adekvátně s odehraným časem. Nejen že budete mít proti sobě více soků, ale také se budete muset prosmýkávat úžinami, kde doslova o bytí a nebytí rozhodují centimetry.

Jak jste pravděpodobně zjistili z názvu, Planeta příšer 2 je česká hra, tudíž úvodnímu intru všichni porozumíte a nebude pro vás složité pochopit příběh, který jsem vám navíc v úvodu stručně popsal. Grafika není nikterak okouzlující, ale je pojata tak trochu komiksově, přesto je propracovaná a je na co se dívat. Ani zvuková stránka nezaostává za očekáváním. Každá zbraň má vlastní specifický „hlas“, nejen proto je nechte mluvit co možné nejdéle. Uvidíte, že je to nejlepší strategie. Alespoň já jsem ji praktikoval a sklízel jsem úspěch.

Co říci závěrem? Já opravdu nevím, ale snad by mohlo stačit jedno slovo - SUPER. Je to trochu strohé zhodnocení, ale jsou prostě hry, které více nepotřebují. Ve všech ohledech jsou dobré či skvělé a taková je i Planeta příšer 2. Nejen příznivci arkád, by si ji neměli nechat uniknout.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Max | 03.12.03 v 17:10

Jestli jo autorovi kolem osmi let tak je to dobra prace, ale hratelni a koukatelny to neni a nechapu jak to mohlo dostat 92%. To se to hodnoti randomem nebo co?

Rev | 03.12.03 v 12:32

Je to dobre odvedena prace, coz ocenuju, ale moc zabavne mi to opravdu nepripada, ale jinak dobry


galerie