recenze

Star Wars: Proti Císaři

Star Wars: Proti Císaři

Ponořte se do vesmírné bitvy, ve které není žádné smilování. Vítěz může být jen jeden a vy musíte udělat vše pro to, abyste to byli vy. Ptáte se o čem mluvím? No přeci o české hře Star Wars: Proti Císaři.
Lucasovy filmy se staly již dávno legendou. Není snad nikdo, kdo by neznal pojem Hvězdné Války neboli Star Wars. Pro ty barbary, kteří snad ani v nejmenším netuší oč se jedná, mohu jen ve stručnosti říci toto. Vesmírné potyčky mezi dobrem a zlem. To jsem vám toho moc neřekl, že? Ale ani já nejsem extrémní fanda, který má pokoj vylepen plakáty s nadživotní napodobeninou božského Skywalkera (mám tam jiné nádhery). A už je to nějaký pátek, co jsem naposledy viděl některou z episod. Ale chcete-li se zasvětit do této problematiky více, tak to my musíte odpustit. Nejsem znalec. No co, my tady nejsme stejně od toho, abychom rozebírali filmy. Ale nějak jsem musel navodit atmosféru, při které vám nyní představuji freewarovku (teď by se hodily famfáry) Star Wars: Proti Císaři.

V této skvělé tahové strategii jste se dostali do nepříjemné situace. Armáda, v čele s Císařem, nastolila krutovládu a vy s dalšími rebely se ho snažíte zastavit. Jeho sídlo je na obrovské uměle vytvořené planetě. Cestou k jejímu úplnému zničení, se dostanete do mnoha prekérních situací. Nejednou se osamocen budete muset postavit přesile a dostat se k jiné planetě. Boje podstupují pouze dvě vojska, která jsou rozprostřena po bitevním poli. To je rozděleno na 247 čtverců (chvíli mi trvalo než jsem to spočítal), po níž se pohybujete. Každý tým má speciální vesmírné lodě, jejichž odolnost, síla i rychlost jsou individuální. Při samotném střetu už záleží jenom na taktice hráče a na vlastnostech lodí.

Autor hru zpestřil po každé misi intrem, díky kterému se dostáváte v příběhu stále dál a dál. Fotky v něm obsažené jsou použité z originálních filmů, tudíž vypadají jak jinak než skvěle. V případě, že vás omrzí kampaň, máte k dispozici také jakýs takýs rychlý boj. V něm si můžete zdokonalovat taktiku, ta je totiž snad to nejdůležitější. Star Wars: Proti Císaři je ale zároveň velmi těžká hra, ve které se neztratí ani zkušenosti. Každopádně je dobré si před každým bojem předem prohlédnout soupeřovy lodě, abyste je po sléze rozprášili po celé galaxii.

Snad by bylo vhodné zmínit se o velikém plusu, který Star Wars: Proti Císaři přináší. To jest čeština. Už podle názvu vám to mohlo být jasné, ale až teď vám to oficiálně stvrzuji. Déle se určitě v hodnocení projeví přítomnost multiplayeru. Řekněte mi co může být lepšího, něž když vyzvete svého kamaráda na napínavou bitvu odehrávající se kdesi ve vesmíru. Příliš záporů ve hře nenajdu, ale jestli bych měl být opravdu velký puntičkář, upozornil bych na nutnost přepnutí rozlišení před samotným hraním. Než hru spustíte, musíte si rozlišení přepnout na 800x600 px. Pro vlastníky větších monitorů to jistě není dobrá zpráva. Přeci jenom přerovnávat stále ikony na ploše není nijak zábavné…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Norm | 17.02.07 v 12:29

mam všechny tyhle smažby

pan | 23.01.07 v 14:39

wy pepiki jedne

Maniak10 | 14.08.06 v 12:42

nemachrujte ludia

Fed | 29.05.05 v 13:16

A já mam SW:Republic Commando. A to je 100 krát lepší než všechny SW do hromady.

Czernovski | 19.07.04 v 18:21

Já mám nejlepší : PARANOIA ! :-)))

Alania | 25.01.04 v 15:44

Petr Vašíček? BigVasa????

Fiip | 01.11.03 v 08:27

Mam jeste lepsi: Star Wars Jedi Knight Jedi Academy a Star Wars Jedi Knight II Jedi Outcast:))

tonda | 29.10.03 v 16:31

Mám lepší : Star wars jedi knikg 2 jedi oqvast


galerie