recenze

Armagetron

Armagetron

Předělávka hada do moderní podoby se nyní jmenuje Armagetron. Nasedněte na svou motorku a zničte maximum nepřátel, kteří se snaží o totéž. Chcete-li vědět víc máte jedinečnou šanci.
Před třemi lety, tudíž v roce 2000, si partička programátorů z USA řekla, proč neudělat počítačovou hru, která by byla zábavná a navíc jednoduchá. Rok po těchto záblescích v jejich hlavách se zrodil Armagetron. Název je dobře zapamatovatelný, což je chvályhodné, jelikož hry jako je tato by měly nést titul jednoduchý, aby pařani nemuseli dlouho pátrat v paměti, když by chtěli onu gamesku někomu doporučit. Možná nějak tak to dopadne i s Armagetronem. Jeho popularita se bude rozšiřovat geometrickou řadou (To je můj ničím nepodložený názor.). Na to si ale ještě musíme počkat, až podle ohlasů našich příznivců. Do té doby se zatím pohodlně usaďte a čtením této recenze se připravte na pořádnou jízdu.

Inspiraci nehledali autoři příliš daleko. Jejich vzorem se stal světoznámý had nebo chcete-li snake. Ano, je to ta potvůrka vykukující z většiny mobilních telefonů, jejíž historie sahá až do osmdesátých let minulého století. Přestože předlohou pro vznik Armagetronu byla tak stará a pro někoho přežitá hra, originalitou určitě nezaostává za konkurencí. Místo ovládání hada totiž zasedáte za řidítka sportovní motorky. A na místech, kde se váš jednostopý stroj setkal s vozovkou, vzniká neprostupná bariéra. Jak jste asi pochopili, vaším úkolem není sbírání ikonek, ale pouhopouhé přežití. Stejně jako vy, tak ovšem také protihráči mohou blokovat svým „ohonem“ cestu.

Do velké arény nastoupíte až proti dvaceti sokům, kteří jsou ovšem dosti přihlouplí. Mnohokrát se stane, že se sami zničí o vlastní bariéru. Při hře human vs. AI, z nich jejich neschopnost úplně čpí. Navzdory tomu, že by měli nějakým způsobem spolupracovat, se sami ničí. Založíte-li svou taktiku na jakési údržbě, neměl by pro vás být problém zvítězit. V tom ale krása hry určitě netkví. Jestli se zapojíte aktivně do blokování nepřátel, pochopíte onu hledanou zábavu. Při pohledu přímo z motorky se ještě obtížnost a atraktivnost násobí. Když si ale zahrajete proti někomu z kamarádů, požitek se umocní a málo co ho překoná. A to si lze opravdu užít. Jelikož Armagetron nabízí možnost hru čtyř lidí na jednom computeru a navíc také network game.

Armagetron je skvělá hra, jejíž grafika podporovaná 3D kartou sahá mezi freeware hrami až na výsluní. Hratelnost s možností podrobného nastavení kamery je, stejně jako zvuk, dobrá. Z mého objektivního hlediska si Armagetrom zcela zaslouží strávit pár dní na vašem harddisku.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

alvaro | 16.10.06 v 11:41

quiero una tia llamarme 695430108

alvaro | 16.10.06 v 11:39

quiero jugar rapidamente

Triple T | 15.04.06 v 18:46

Mno tak s odstupem casu jsem zmenil nazor - kolem Armagetronu se utvorila velka komunita, taky ma lepsi atmosferu a hlavne uber hardcore mod s interni kamerou je psycho (v dobrem slova smyslu). Na druhou stranu tzv. rubber mi vylozene leze krkem (jesteze ma hra tak siroke moznosti nastaveni).

Triple T | 09.09.04 v 19:20

Radši nejdřív zkusit Light Cycles 3D, jsou lepší, jejich jediná (a dost zásadní) nevýhoda je tvrdé rozpolíčkování. Armagetron je víc hardcore a míň zábavný, ale zase má nějaký support a addony.

Tom | 09.07.04 v 18:50

Je to velmi kvalitní hra, ale nejvíce si ji užijete v multiplayeru (až 4 hráči/1 PC), ale vzhledem k velikosti i singleplayer je velmi naprůměrný

Samy | 28.05.03 v 20:25

Zdravím všechny!!!! Opravdu cool hra.... :-)


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce