recenze

JAWC

JAWC

Zařaďte do své sbírky her s červíkama další exemplář, který se bude od svých kolegů lišit výrazně. JAWC je 3D… Na ostrově, kde se nacházíte, platí jenom jedno pravidlo: silnější vyhrává.
Je tomu už dávno, co vyšla první kapitola z dlouhé ságy zvané Worms. Roztomilí malí červíci se zbraněmi různých kalibrů si podmanili srdce mnoha hráčů. Akčně strategická arkáda měla nemálo následovatelů. Někteří byli úspěšní, jiní nikoli. Nyní se nám ukazují Worms v úplně novém kabátu.

Celí jsou zpracováni v trojrozměrném světě. Markus Ilmola, autor této gamesky, která nese název JAWC, se velmi pevně držel známější a slavnější předlohy a určitě udělal dobře. Zbraně i styl zůstaly vesměs nezměněny i když díky novému rozměru dosti utrpěla hratelnost. Je ohromě obtížné trefit svého soka obyčejnou bazukou a co teprve granátem.Ten se může snadno skutálet ze stráně a nakonec ještě zraní někoho z vašich červíků. Opravdu je to možné. Mohu to dosvědčit z vlastní zkušenosti.

Celý boj je situován na malý ostrůvek kdesi v neprozkoumaných oceánských vodách. Čas od času se na jeho povrch, jehož charakter lze zvolit z předem připravených ukázek, snese dřevěná bedna, ze které můžete své mužstvo trochu dozbrojit. Jak jsem se zmínil, máte k dispozici například ovci, granát, banán nebo i teleport.Ve hře nejsou žádné mise, bojujete jenom proti jinému týmu. Bohužel nelze hrát proti počítači. Což je veliká ztráta, zvláště pro pařany, kteří nemají proti komu bojovat. A navíc se mohou utkat pouze dva soupeři, což je také změna oproti proslulejšímu sourozenci (tím mám na mysli Worms jakékoliv řady). Ale rozhodně nevěšte hlavu, máte-li dost fantazie, můžete si zahrát za oba týmy. Není to však ono. Také jsem to zkoušel…dlouho jsem nevydržel.

Vytvořit hru JAWC byl výborný počin a divím se, že se dostavil až teď. Každopádně se vyplatí stáhnout si ji a alespoň pár minut si zahrát. Je opravdu co hrát! Grafika je skvělá a hratelnost se dá také skousnout. Jen jednu námitku bych měl. Nikde se ve hře neobjevila žádná hudba. Ale není to věc, kvůli které byste si neměli pořídit výborný klon wormsů. A nejste-li fandy této dlouhé ságy, nevadí. JAWC si určitě oblíbíte, protože se jedná o jiný herní žánr, u kterého si užijete také spoustu zábavy.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

kahi | 08.02.04 v 12:14

trefit se bazookou je fakt těžký.
zaručený způsob jak zvednout hratelnost je přejmenovat týmy na AMD a Intel :-D

erasij | 15.05.03 v 01:08

Co vy neznaje take dobre parby ake tu sou ta co tu ja sa neda roven tak len po kotnieki.?!?

Ladislav | 11.05.03 v 20:53

Je to skvelá parba bylo by dobry stary dorby worms armagedon trochu upgrajdnout a rozject myslim ze bys e to dobre prodávalo....zamyslete se trochu vic kvalitnejsi grafiky a lepsi waf zvuky...tak to zvazte dik ambri


galerie