recenze

Modern War 3

Modern War 3

Právě zuří ostré boje na frontě. Tisíce vojáků stále pochodují s jediným cílem – zničit vaši základnu. Použijte chytrost, rychlost a hlavně svoji ruku k tomu, abyste je všechny zničili!
Jak název napovídá, Modern War není prvním dílem v sérii. Připomeňme si tak u nás před více než rokem recenzovaného předchůdce - Modern War 2: The Red Star. Ruským autorům se naštěstí povedlo udělat znatelný pokrok, jak by to u každého správného pokračování mělo být. Navíc místo ruštiny si lze již zvolit pro většinu přijatelnější angličtinu. Základní princip zůstal zachován.

Vaším úkolem je tedy ochránit jakousi velmi důležitou základnu před nájezdy nepřátelské armády. Ta na vás kromě obyčejných vojáků neustále posílá také ozbrojence na koních, tanky a další vozidla. Nepříjemné jsou také výsadky parašutistů či letecký útok. Bránit se můžete obyčejnou neomezenou střelbou. K dispozici jsou naštěstí také další možnosti. Za každou sestřelenou jednotku protivníka totiž dostáváte určité množství peněz. Za ty si je možno koupit třeba několik střel z kulometu, snipera, chlapíka s raketometem či spršku meteoritů, která spolehlivě zničí všechny. Pokud chcete vyhrát (cílem je zničit určitý počet nepřátel podle obtížnosti), musíte si dobře rozložit použití speciálních zbraní. Ukazatel stavu základny najdete v levém horním rohu. Stačí jen několik náletů a neoblíbený nápis game over je nekompromisně na cestě. Nepřátelských vojáků se zpočátku valí jen pár, později jsou jich na obrazovce doslova stovky až tisíce! Všechny je uklikat vyžaduje značné úsilí. Dejte si pozor na bolesti prstů. Naštěstí hru lze i uložit. Ovládání je řešeno klasicky myší. Zmíním ještě možnost přiblížit si nepřítele jako pravý sniper klávesou Z a zacílit tak naprosto přesně.

Graficky je od prvního dílu znát velký pokrok kupředu. Panáčci a efekty jsou pěkně rozanimované. Vše se hýbe. Zvuky a občasná hudba jen podtrhují kvalitně odvedenou práci. Modern War 3 je tedy vynikající gameskou na ukrácení dlouhých chvil poskytující velmi dobrou hratelnost. Tak do války, veliteli!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

5uzin | 12.03.06 v 21:03

nezna nekdo kody?

penis | 18.02.06 v 23:15

kokotina na n-tu


galerie

Modern War 3 Modern War 3 Modern War 3 Modern War 3