recenze

Within a Deep Forest

Within a Deep Forest

Pojďme opět zachránit svět! Vynikající skákačka ze švédské produkce vás řádně prověří a také pobaví. Fantastická hratelnost, obdivuhodné zpracování a hlavně spousta zábavy. A to vše jen v roli malého a první roli ničím nezajímavého míčku.
Švédský vývojář Niffles se u nás již prezentoval vcelku povedeným titulem inspirovaným legendárním Dizzym. Jmenoval se Modarchive story a je též základem pro dnešní gamesku, která je ale ještě více propracovaná a vymakaná.

Příběh je jasný. Dr. Cliché se dvakrát pokusil sestrojit bombu schopnou zmrazit celičký svět. Jeho první experiment skončil neúspěšně – vznikl z něj jen žijící modrý míč. Druhý se ale zdaří a bomba se tak chystá k brzkému výbuchu. V roli zmiňované kulaté potvory vám nezbývá nic jiného, než se vrhnout na záchrannou cestu přes spoustu nastražených pastí a překážek. K ovládání postačují šipky a klávesy A a S. První zpomalí a uklidní vaší kouli, ta druhá ji zase uvede do skákavého pohybu. Pokud chcete hru úspěšně procházet, je nutné se se všemi pohyby dokonale seznámit. K tomu slouží tutoriál na rozehřátí. Učit se však budete několikrát, balony se totiž za cestu mění. Každý má odlišné vlastnosti a hodí se na něco jiného (mezi jednotlivými úrovněmi je lze měnit), jak záhy sami poznáte. Rozmanitých levelů je slušné množství. Nechybí nápad, nutnost logického postupu a spousta invence. Vcelku solidní je systém checkpointů a ukládání hry. Jestliže nemáte zrovna špatné nervy, pak si též pochválíte občasnou vyšší náročnost. Oceněním pro úspěšného hráče jsou tajné lokace a speciální rychlostní mód, kde se lze díky internetovému highscore poměřit s ostatními.

Vše je navíc zabaleno do slušivého kabátku. Rozlišení sice není nijak extrémní, v pohodě ale postačuje. K dobrému dojmu přispívá zajímavé grafické ztvárnění některých levelů. Výtečnou atmosféru vytváří zvuky a hudba, jak tomu má u každé správné hry být. A tou Within a Deep Forest opravdu je. Pokud hledáte odreagování na poli hopsaček, pak neváhejte ani vteřinu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 1 =

Triple T | 18.05.08 v 15:36

DDL Blue: Within a Deep Forest je IMHO mnohem lepší hra, než Knytt. Všechny hry ze série #modarchive story mě bavily víc, než jakákoli hra ze série Knytt, a zábava při hraní je pro mě rozhodující. Hry s "růžovým míčkem" mě bavily mimo jiné i proto, že jsou poměrně obtížné - pokud se ti na Knyttovi líbil hladký průchod hrou (nebo pokud jsi s ním dokonce měl problémy, tak jako někteří nepočetní hráči), WaDF tě asi neosloví. Po zvukové stránce je ale samozřejmě perfektní, tak jako všechny "slavné" Nifflasovy hry.

DDL Blue | 10.04.08 v 19:13

hmmmm nifflas no... sice sem tohle ještě nehrál ale hrál jsem knytta a bylo to fakt super... tu hudba k tomu má dobře udělanou... já mám stáhnuto asi 40 melodií a občas si to doma pouštim...

Triple T | 30.10.06 v 18:51

running: good luck! kdybys chtel s necim pomoct (treba i jenom s finalnim testovanim), staci napsat, Nifflasovy hry zeru a par prekladu uz jsem vytvoril. Popravde kdybych vedel, ze k tomu bude Nifflas svolny, napsal bych mu sam.

Yoshua | 18.09.06 v 08:51

fakt brutalne navykova gameska....dokonce asi i lepsi jak Hurdler....

running | 23.07.06 v 15:18

jedna z nejlepší freeware her, nejspíš úplně nejlepší, kterou jsem kdy hrál. s autorem teď spolupracuju na českém překladu, bude se to asi jmenovat (překvapivě) "V hlubokém lese"


galerie

Within a Deep Forest Within a Deep Forest Within a Deep Forest Within a Deep Forest

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce