recenze

Ifrit

Ifrit

Kdepak, ti Japončíci jsou prostě hračičkové! Jejich smysl pro detail je až neuvěřitelný. Ifrit je klasická raketová střílečka ze staré školy o třech dějstvích a pěknými Bossy, která nenechá jeden prstík bez křeče a jedno očko nostalgika bez slzy. Je to prostě fajn hra.
Vetřelec s kódovým označením „IFRIT“ zcela neočekávaně zaútočil na nevinné osadníky planety X. Tito pak pod tíhou neradostné skutečnosti povolali do zbraně elitního pilota s elitní raketou (…ehm, ano, tušíte správně, to jste vy..) za účelem eliminace veškerého nebezpečí. Základním problém se jeví býti však poměrně značná přesila vetřeleckých vesmírných lodí. Co s tím?

Odpověď je nasnadě jednoduchá. Prostě se těmi nepřátelskými hordami prostřílíme a proletíme jejich šiky jako nůž máslem. Teorie v pohodě, praxe ale bude těžší. Zvláště pak, když nám autor hry naznačuje, že pilot i jeho loď je tak trochu „out of date“. V realitě to znamená, že pilota můžeme svojí pílí zastoupit, ale že máme na naší lodi pouze základní mód střelby bez možnosti získání „power-upů“. Fakt sice nemilý, ale o to více se klade důraz na hráčovy schopnosti (…a je velmi motivační :). Tato dnešní ortodoxně-střílecí gameska nám do cesty klade tři pěkně těžké levely, které jsou těžké nejen z důvodu velice aktivních vetřeleckých korábů, ale i z důvodu neustále se generujících překážek v podobě meteoritů, asteroidů či lávových polí. Při každém dotyku s překážkou nebo s vetřelcovou lodí (či jeho vypálenou střelou) končíme, ale za každých 100 000 bodů můžeme obdržet extra život. Graficky je Ifrit naprosto v pohodě v kontextu tohoto typu her, efekty a jiná udělátka jsou taktéž přijatelná.

Na závěr mohu tuto pecičku jen doporučit. Tento typ her zřejmě ještě dlouho nevymře. Pokud jsme dobří a máme hbité končetiny, hru dohrajeme v rámci odsrkání jednoho šálku kvalitní kávy, nicméně opakuji – musíme být opravdu dobří.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

cichlasoma | 11.07.06 v 07:33

Pro presnost - levelu je 6, i kdyz jen 3 ruzny prostredi (cisto - laavovy pole - asteroidy), teda 2 kola. Druha varka je hustsi, s jednim novym typem nepratelskejch lodi a posilenejma (ci zdvojenejma) bossama. Vzdycky, kdyz se do nejkyho z tech 6 levelu dostanete, muzete priste uz startovat od nej. Po 6. levelu jdete do 3. kola, ale to uz nebere jako novy levely.

cichlasoma | 29.06.06 v 14:30

Jo! Jo!
To vždycky pookřeju na duchu, když něco takovýho vidim... :-))))))
Díky za tip!

Jakub Krejcik | 15.01.06 v 00:00

Nazdárek lidičky, hra to není moc jednoduchá. Ale málem mi stačilo pět minut hraní na to, abych to dohrál.

Tak tohle se mi už žádný hry ještě nestalo!

S pozdravem Smrtonoška

yes | 14.01.06 v 11:14

gaminng


galerie

Ifrit Ifrit Ifrit Ifrit Ifrit