recenze

Loco Comotion

Loco Comotion

Ano přátelé. V útrobách internetu se občas najdou opravdu povedené kousky. Jedním z nich je i dnešní logický rychlík (doslovně!) s názvem Loco Comotion. Ovládání vláčků pomocí výhybek je složité a ve 3D ještě složitější. Nastupte si!
Každý kluk, když byl malý, měl určitě tendenci hrát si s vláčky, obdivovat mašinky či napodobovat výpravčího mávajícího plácačkou jak politik před koncem volebního období. Fenomén železnice je prostě klučičí záležitost, takže hra Loco Comotion, která je dnes předmětem recenze, nesměřuje do jiných oblastí než mezi kolejnice.

Ihned po spuštění hry se před námi objeví jednoduchá, ale vkusná třírozměrná krajinka s kolejemi a třemi vlaky stojícími kdesi na trati s několika výhybkami. Naším úkolem je – světe div se – ukočírovat všechny mašinky tak, aby nám hezky zajely až na nádražíčko umístěné na okraji herního screenu. Svou božskou rukou měníme polohu výhybek tak, aby nám některá mašinka nevykolejila a aby v pohodě dojela směrem k cíli. Výhybek není extrémně mnoho, takže se na první pohled zdá, že vše půjde jako po másle. Leč je tu jedna vychytávka, která nás velmi příjemně motivuje. Každá z mašinek totiž jede různou rychlostí, takže si musíme dávat setsakramentský pozor, abychom byli ve správný čas se svojí myškou u správné výhybky. A věřte mi, odhadnout ten správný okamžik je v určitých chvílích docela soda.

Pominu-li, že dnešní kousek je prakticky jen hratelná ukázka, směle se odvážím tvrdit, že tahle pecička byť v této formě stojí za zahrání. Nevím, jestli autoři dotáhli svůj projekt k finální verzi, ale jak jsem řekl – vzhůru k výhybkám.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

NADĚJE

NADĚJE | 21.02.15 v 08:44

bude trvat nějakou tu chvíli, než dostaneš mašinku k cíli :)


galerie

Loco Comotion Loco Comotion Loco Comotion Loco Comotion Loco Comotion