recenze

Cat Bat

Cat Bat

Vraťte se ještě jednou do hradu plného koček v další gamese od Mohsye a zachraňte jich odtud co nejvíc. Milá mňoukající stvoření již čekají na svého zachránce!
Dnes vám nabízíme v pořadí třetí (a zatím vskutku poslední) díl kočičí trilogie od vývojářů seskupených v týmu Mohsye. Jsme od nich zvyklí na krváky, drasťáky a ne zrovna gamesy určené pro milovníky zvířat, ochranitelské duše a měkká srdce. Od těchto autorů jsme vám již nabídli vícero děl (například Frisbee Dog nebo Monkey Curling), nicméně co se této trilogie týče, předchozími částmi jsou: Cat-a-pult a Cat Vac. Oba měly zatím takové své „nej“ (a to jak v dobrém, tak špatném smyslu). Zatímco Cat-a-pult byla nejkrvavější, přece jenom, trefit se do poměrně malých otvorů s nebohým kotětem není zas tak úplně lehký a snadný úkol, tak Cat Vac byla nejméně nápaditá a nejnudnější. Ale dnes načínáme novou kapitolu, tak se na ni pojďme bez předsudků podívat.

Kdo vládne jazykem anglickým, ví už od začátku, co si může od této gamesy slibovat. Bat totiž v překladu znamená pálka (baseballová). To ve spojení s kočkou dává zcela zřetelně tušit, že opět nepůjde o nic, co by mohlo napravit reputaci Mohsye, co se zvířátek týče. Ale nepředbíhejme, ani to není tak zcela pravda. Opět se ocitáte na hradě, který jste opustili s ukončením hry Cat Vac. Jak už tedy víte, jedná se o středověké sídlo, které je naprosto přecpáno kočkami, jež nemají na práci nic jiného než se potulovat po jim nebezpečných místech. Dnes už to ale nebude propast, v níž by se ukrýval nenažraný nepřátelský čokl, ale budou se procházet před zídkou. Říkáte si, že na tom přece není nic tak zvláštního? Ale je. Tyhle kočky jsou totiž extrémně agresivní, a pokud jedna potká druhou, poperou se, což má za konečný následek tragické úmrtí jedné z nich. A tomu vy musíte chtě nechtě zabránit! Upřímně si ovšem povězme, že nejde ani tak o záchranu těch pár zvířecích duší, ale spíše o to, získat co nejvíce bodů. A jak toho tedy docílit? Pomocí pálky, kterou ovládáte velmi snadno myší, malé šelmy vypinkáte až na onu zídku, čímž je osvobodíte. No není to nádherný úkol?

No, má samozřejmě svá úskalí. Kočku na zeď nelze vystřelit na jeden zátah, proto se do ní musíte trefit vícekrát. Pakliže se vám ji podaří dostat dost vysoko a následně se netrefíte a ona spadne, čeká ji něco podobného, jako kdyby jí zkřížila cestu dravější sokyně, pouze to bude mít o něco rychlejší. Jednodušeji řečeno, zbude po ní krvavý flek. Existují však i vychytávky, které vám naopak pomohou získat více bodů za stejnou práci. Tak například vypálení dvou a více koček jednou ranou, znamená mnohonásobně větší ohodnocení. Takto to tedy vypadá téměř mírumilovně, jenže nebyly by to Mohsye, aby... Prostě, pár nechutností zde je. Jednak už samotné rozprskávání se nebohých tělíček nemusí někomu udělat dobře, navíc ono rozčleněné tělo pak ještě vykonává různé trhané pohyby a celá hmota podivně mlaská. Čili pokud o sobě víte, že váš žaludek se nepočítá k těm alespoň trochu silnějším, zvažte si spuštění této gamesy (ale ne, tak tragické to zase není, člověk nesmí brát všechno vážně, a jestliže má někdo trapičské sklony, bude lepší, když si je vybije na počítači než na živém tvorovi).

Domnívám se již, když píšu už několikátou recenzi na dílo od těchto autorů, že místo popisování technického provedení, by snad i mohlo stačit napsat, že je klasické a úměrné. Grafika se prostě od zavedených standardů nijak neliší, totéž platí o zvucích. Obecně lze říct bez výčitek svědomí, že zpracování po této stránce není špatné. A co nyní dodat? Věřím, že pokud jste hráli minimálně předešlé díly této trilogie, určitě si nenecháte její poslední (zatím) pokračování ujít. Hříčka není tak nenápaditá, jako byla Cat Vac, ale opět trpí známým nešvarem, tedy svou celkovou krátkostí. Není se co divit, koho by bavilo mlátit celé hodiny baseballovou pálkou do koček, asi není úplně zdráv. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce