recenze

Trains

Trains

Výmluvný název, dobrá hratelnost a velká zábava! Právě tohle vám nabízí hra Trains. Tedy jen pokud máte trpělivost nebo alespoň zájem si ji cvičit.
Říkali jste si někdy, jaká že je asi práce na dráze? Jaké to mají průvodčí není tak těžké si zjistit, stačí do vlaku nasednout. Ale co práce „v zákulisí,“ třeba práce výhybkářů? Tak tu už tak lehce nezpozorujeme. A zvláště práci těch, kteří výhybkářům určují kdy a kde mají přepnout na jinou kolej. A právě to bude vaším úkolem ve hře Trains.

Na starost budete mít relativně malý traťový okruh se spoustou výhybek a nádraží. Z depa vám do okruhu vyjede vlak a vaším úkolem tedy bude pomocí výhybek dostat vlak k nádražím, na nichž čekají netrpěliví lidé. Jenže s jedním vlakem by to byla asi těžká nuda. Právě proto když nasbíráte určený počet cestujících, postupujete do dalšího levelu, ve kterém vám přibude další vlak. Když už se na kolejích prohánějí vlaky čtyři nastupuje další obtížnost, kdy z depa vyjedou vlaky dva, ale jsou delší a lidé se objevují v rychlejších intervalech. V dalších kolech zase stoupá počet vlaků a takto jde dále. Ještě je dobré podotknout, že vlaky berou jen cestující ve stejné barvě, jakou jsou ony, takže žlutý vlak vezme jen žluté cestující a červený jen červené.

Vaším jediným úkolem tedy je klikat na označená místa, kde můžete koleje různě spojovat a rozpojovat, ale rozhodně to není tak nudné a fádní, jak se to asi nyní může zdát. Protože když budete mít v provozu čtyři dlouhé vlaky, uvidíte, že se naskytnou chvíle, při nichž bude potřeba velmi rychle se rozhodovat, kdo kam bude moct odbočit, aby tam eventuelně mohl nabrat cestující. Pokud se vám bude v prvních kolech zdát, že hra je jednoduchá, protože zpočátku vám bude skutečně stačit celkem jednoduchý scénář, jak hru bezpečně dohrát, nechte se unést do vyšších úrovní, kde se už skutečně leckdy zapotíte.

Musím se také zmínit o zpracování. Dá se říct, že Trains využívá grafiky pouze do té míry, která je nutná, aby hra byla vůbec použitelná. Tedy, nečekejte žádné zázraky, i přesto si ale myslím, že právě grafika není tím, co by vás mělo zklamat. Při hraní se totiž budete muset obejít bez zvuků a doprovodné hudby. Jak už jsem mnohokrát řekl, je velmi těžké určit hranici, kdy hudba u logické hry už překáží a kdy je vhodným doplňkem. U Trains mám ale pocit, že by nějaká vhodná melodie neškodila.

Můj názor o hře lze tedy stručně shrnout takto: pokud se chcete odreagovat a zahrát si mírumilovnou a přesto zábavnou hru, a jste-li ochotni při tom dokonce i zaměstnat trochu více své mozkové buňky, pak by vám Trains mohl docela dobře vyhovovat.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

jirik | 07.02.05 v 15:06

To je nejlepší hra co jsem v životě hrál hůůůůůůů

J-kay | 14.03.03 v 19:44

veze sami vožralý,........

Shooters | 14.03.03 v 19:43

A veze me a my kamose dneska z vinarny...:-D

Prezervo | 14.03.03 v 19:06

Jede jede do dáli ,......

Jakub | 14.03.03 v 13:04

Kouri se ji s kominka...

DDT | 14.03.03 v 12:46

JEDE JEDE MAŠINKA ......


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce