recenze

Captain Wesco

Captain Wesco

Jedna z mnoha variant jedné z nejznámějších freeware her – Moorhuhnu. Captain Wesco má za úkol prostřílet se ke své princezně nekonečným vesmírem přeplněným agresivních nepřátel. To vše ve stylu Moorhuhn.
Čas od času se přihodí, že redakce vynechá nějakou freeware hru. Proklouzne jí mezi prsty, a tak nezbývánic jiného, než jí přidat o něco později. To se nám stalo v případě hry Captain Wesco, která je sice jen propagační, ale její dohrání by mohlo lákat nemalou skupinku příznivců Moorhuhnu. Důvod je jasný, neboť CW probíhá takřka na stejném principu jako legendární návykovka od Phenomedia AG. Srovnání těchto dvou her bych však vynechal. Jednoznačně lépe totiž vyznívá pro staršího předchůdce dnešní hry a bylo by to jen hledání něčeho lepšího, což u CW asi nenajdeme.

Hra nabízí zajímavý pohled na vesmír, neboť se nepohybujete pouze dvěma směry, ale můžete se podívat do všech čtyř. Prostor, ve kterém hrajete, je totiž rozlehlý a vy jej musíte prozkoumat celý a sestřelit, co se dá. K tomu všemu vás jako vždy nesmírně tíží čas, který je brán jako roky, ve kterých musíte stihnout se nějak projevit. Nejlépe nastřílením nejvyššího skóre. Každá postava se jako vždy hodnotí trochu jinak, což není novinkou. Postavy, které jsou více vzdálené a které bude větší problém sestřelit, jsou samozřejmě hodnoceny za mnohem více a je dobré se na ně někdy více zaměřit a věnovat jim pár sekund. Avšak čas je drahý, takže se vyplatí i všímat si jiných postav, nebo spíše věcí, než jsou mimozemšťané. Kolem planet prolétá spousta dalších předmětů, které můžete sestřelit a získat za ně pár užitečných bodů. Ne každý předmět však slouží k sestřelení. Proto si všímejte radaru, který vám symbolizuje pozice nepřátel. Ty jsou vyznačeny červeně. Ostatní barvy neslouží k sestřelení. Myšlena je např. přátelská raketa, která vám dobíjí munici. Pokud jí sestřelíte, přijdete nejen o body, ale též o možnost dobít si náboje na více místech.

Přiznám se, že z podobných her se mi už točí hlava. Nic nového nepřinášejí a využívají jen známého „Moorhunovského“ principu. Ten je už příliš okoukaný a ničím dnes nezaujme. Chtělo by to zapojit fantazii a vše založit např. na humorných nebo hororových postavách a netočit se stále jen kolem obyčejných mimozemšťanů. Jste-li příznivci Moorhuhnu, CW odsoudíte, protože jde o opravdu jen o slabý klon.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

DiXiE | 03.05.05 v 16:18

taky nic noveho :)
Zajimalo by me jestli je to nejaka novejsi verze nez sem mel. Ono to totiz na me TNT2 a winXP v te dobe neslapalo, grafika byla uplne v cudu :)


galerie

Captain Wesco Captain Wesco Captain Wesco