recenze

Ninjets XF

Ninjets XF

Co vše se dá dělat s prostým mečem? To nám odhalí tato střílečka plná světelných efektů, nabitá nepřátelskými jednotkami a hlavně s netradičním hrdinou, který meč dokonale ovládá! Pusťte se do boje!
Hra Ninjets XF disponuje hned několika herními vlastnostmi. Tou první a podle mě nejzajímavější je hlavní postava této hry, kterou by měl být podle názvu nějaký ninja. Místo něj vás překvapí jakýsi létající rytíř. Abych byl přesný, jde o muže v brnění s nějakým přístrojem na zádech, který mu pomáhá se vznášet (napadlo by vás to?). K tomu drží v ruce meč (upgradovaný na sekeru), který toho dost umí a dokonce i nějaké to skryté kombíčko. Další vlastnosti už nezní tak zajímavě, ale rozhodně hru vyzdvihují. Jde totiž o zvuk, který u hry vždy oceníme a světelné efekty, které poznáte hlavně pokud se prostřílíte dál, kde bude opravdu slušná přesila. Hra by se určitě dala srovnat s Magical Broom Extreme. Podle hratelnosti a možná i celkově jsou si tyto dvě hry velmi podobné. Jestli vás tedy Magical Broom Extreme uchválit, Ninjets XF rozhodně nezklame.

Ze začátku se seznámíte s ovládáním a jdete přímo do hry. Docela hře chybí fullscreen, ale po chvíli si zvyknete. Rytíř umí několik útočných režimů. Základním a asi nejvíce používaným bude střelba, která jde hned do několika stran. Rovně jde pochopitelně ta nejsilnější várka střel a šikmo ten zbytek, který už nemá takový účinek, ale občas se hodí. Další útok je za pomoci meče, který má silnější účinek než střelba a hodí se hlavně ve chvílích, kdy je nepřítel blízko vás. Mimo těchto dvou útočných režimů se dá využít i jeden skrytý útok, který by se dal nazvat kombem, neboť musíte nakombinovat několik kláves a pak dosáhnete vytouženého komba. Jak se používá se dozvíte ze začátku hry při seznamce s ovládáním. Hlídat byste si měli život, který je ze začátku překvapivě vysoký, ale postupem času budete vědět, proč to tak bylo. Dále je třeba dávat si pozor na hodnotu energie, která se vyčerpává při použití komba. Mimo základního pohybu, můžete používat i rychlejší, který následuje po dvojitém stisknutí směru pohybu. Energii vám nijak nevyčerpá, ale příliš se nehodí, jen ve chvílích kdy vám teče do bot.

Grafika a zvuk hru posouvají výše, ale fullscreen je něco, co dnes očekáváme u všech her a zde mi docela chybí. Umím si to s ním představit a rozhodně by to bylo o něčem jiném. Rozmanitost hry a hlavně nepřátel, kterých je opravdu mnoho mě však přesvědčuje, abych šáhl o něco výše s hodnocením. Fanoušci Magical Broomu Extreme určitě Ninjets XF vyzkoušejte, o hodně byste přišli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce