recenze

Amangi

Amangi

Kdyby bylo více her jako Amangi – hned by byl svět hezčí. Proč? Protože zrovna Amangi patří do kategorie her, které chytnou a nepustí. Zajímá vás více? Přečtěte si recenzi!
Amangi patří do scrollovacích 2D stříleček, ve kterých se zhostíte úlohy pilota vesmírné raketky a čistíte (doslova) vesmír od jiných raketek. Jenže musím hned ze začátku zmínit, že Amangi není 2D, ale pěkně trojrozměrná. Ve hře samotné letíte zleva doprava a můžete si myslet, že se díváte na placku, ale jakmile potkáte nějakého bosse (tj. větší raketka, která bývá o hodně silnější a zpravidla na ni platí nějaký fígl – střelba do určitého bodu apod.) kamera ho efektně obletí a je vidět, že tam ten 3. prostor je.

Co by to bylo za střílečku, kdyby se vám v ní nezlepšovala výbava (resp. zbraně). I v Amangi můžete sesbírat více než 5 zbraní a k tomu si vylepšit rychlost, zapojit štíty atd. Takovéto upgrady získáte po rozstřelení maličkého „satelitu“, který se objevuje pravidelně před bossem a někdy i v průběhu levelu. Ze satelitu vypadne jakýsi kanystr, který je buď oranžový (přidá zbraň), nebo modrý (zapne štíty apod.). Jakou zbraň nebo jaké vylepšení vám přidá, se dozvíte z nápisu pod ním. Pokud ovšem do kanystru střelíte, tak se nápis změní, a to signalizuje i změnu obsahu. Takto můžete posbírat až 9 zbraní, které vám přibudou do volných zbraňových „šuplíků“. Používat ale můžete najednou pouze 3 zbraně, a to ty, které jsou za sebou v pořadí. Posunout pořadí šuplíků můžete pomocí klávesy Y (nebo Z, je to ta vedle X). Střílíte klávesou X a navíc můžete vypustit bombu stisknutím B nebo Y a X zároveň.

Ale pozor, ve střílecím záchvatu musíte dávat bacha, aby vás nezasáhla nepřátelská střela, protože stačí 1 zásah a level opakujete. A na hru máte (ze začátku) pouze 2 pokusy (životy). Po splnění nějakých „úkolů“ se vám zpřístupní nové možnosti. V hlavním menu v kolonce Extras se například po zničení 300 nepřátel objeví speciální Survival Mode – musíte vydržet co nejdéle pod palbou zlých koulí. Nebo, po půl hodině čistého hraní se zpřístupní Weapon Log. Co čeká dál, je překvapení.

K celé hře hraje celkem dobrá hudba, vše je v pěkné grafice a je to zatraceně hratelné. Tak co? Už ji máte staženou? Tak jak to, že už ji nehrajete?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

kača | 01.03.03 v 19:51

to je volovina ale me baví


galerie