recenze

Kulič

Kulič

Chybí vám nějaká ta hra, ve které jen zabíjíte a neřešíte žádné okrajové „zbytečnosti“ jako otevírání dveří, mluvení s NPC postavami a mačkání čudlíků? V tom případě vás určitě zaujme Kulič – česká hra, která tato kriteria dokonale splňuje.
Kulič. Název vám asi mnoho o hře neřekne, a tak se na ni podíváme jinak. V první řadě musím podotknout, že Kulič je hodně krvavá hra. Jde o souboj... ne, jde o boj několika postav v ohraničeném území, které je ovšem dostatečně velké na to, aby se o sebe třeba 16 postav netlouklo čely. Na výběr jsou 2 arény. Jednou je takový parčík se stromy, jezerem a silnicí, zatímco druhá aréna se nachází v zamrzlých docích s jednou lodí uvězněnou v ledu. Obě arény jsou pěkně graficky zpracovány, ostatně můžete sami posoudit z obrázků napravo. Ve hře si navíc můžete vybrat, jestli budete hrát ve den nebo v noci. V noci jenom hůře vidíte, ale zase oceníte světelné efekty, které v dne tolik nepůsobí.

Před hrou si v main menu můžete navolit, za jakou postavu (resp. za jaký obrázek) budete hrát. Postavy se liší vzhledem a podle jejich mrtvolky. Nic jiného jsem neobjevil. Ve hře samotné ovládáte postavu, kterou jste si zvolili a “kosíte“ nepřátele po tuctech. Ten červený paprsek je zaměřovadlo. Ukazuje, kam míříte, a pokud vám dojde munice, přestane blikat a vy víte, že je po nábojích – nic víc neumí.

Autoři si asi řekli, že bez zbraní to nejde, a tak jich do hry vložili rovnou 7. Například Kulicnikov 23-M, Polni plamenomet, Panzerfaust nebo oblíbený Granatomet G-1. Jen málokdy se stane, že vám dojdou náboje, protože se dají nalézat stále nové a nové na zemi.

Používat jenom klávesnici (moc pomalé), nebo myš a klávesnici společně (v tomto případě je ovládání hrozně citlivé a zmatené). Doporučuju tedy spustit setup a v něm si nastavit citlivost myši, protože jestli takhle autoři hru testovali, tak to jsou u mě machři. Ne že by hra byla nehratelná, ale otáčíte se až příliš moc rychle.

Úplně jsem zapomněl zmínit, že hra jde hrát ve dvou. S kamarádem si spojíte počítače a může se hrát. Bohužel Kulič je „o něco“ lepší v jednom, a tak si kvůli multi-playeru radši zahrajte Bulánky (kteří mají špatný single-player). A jedna rada na závěr: Pokud nebudete přes mrtvoly vidět na cestu, zmáčkněte F3 a mrtvoly zmizí.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Diablo_2 | 13.08.07 v 13:11

super duper hra

Jirka-2389 | 16.03.05 v 21:13

Tak sem sakra tu stranku napisu ne??? Je to totiž krásná vodreagovačka!!!

mico | 13.01.04 v 22:08

kliknite na vyrobcu a z jeho stranky to ide stiahnut v pohode a ma to 2.4Mb a nie iba 600 jak tu

zit | 03.07.03 v 21:30

nejde mi to rozbalit...

Exot | 17.03.03 v 20:18

Opravdu to nejde stáhnout.Nešlo by s tím něco udělat???

AndrEw | 13.03.03 v 19:20

Nevim jak vam, ale me to nejde stahnout...:( furt to stahuje 600 kB soubor, ale ma to mit 2.3 MB, tak ja nevim...


galerie