recenze

Afterlife

Afterlife

Proleťte se s balónem až do samotného pekla! Nástrahy číhají všude, ale vy přece nejste měkota, lidstvo vám věří a vy ho za žádných okolností nesmíte zklamat. Nechcete přece, aby na zem přišli démoni, že ne? Je to jen ve vašich rukou.
Ve hře se ocitáte jako Richard Bronson, pilot horkovzdušného balónu. Ten, na kterém to vše leží a jako jediný je schopen zachránit svět před temnými a mocnými silami samotného pekla. Poletíte v balónu přímo do nitra podsvětí, abyste se na konci své cesty utkali s démony. Ukradli totiž svaté kříže - klíče, které oddělují reálný svět od třinácti říší pekla!

Cesta to ale nebude vůbec jednoduchá. Abyste se dostali až na samotný konec toho všeho, musíte projít více než stovkou různých levelů plných nástrah všeho druhu. V každém okamžiku tak budete mít možnost se podívat do očí pekelnických přisluhovačů, proti kterým jste však dokonale vyzbrojen. Můžete jim dát co proto explozivními bombami pouštěnými z balónu nebo ultra smrtelným, vystřelovacím deštníkem, který je legendární hrozbou i pro pravidelně se vyskytující bossy. V průběhu toho všeho budete mít možnost přesedlat i do jiných typů balónů, které se liší především svojí rychlostí a ovladatelností.

Přestože hra není zezačátku nikterak oslnivá, po druhém aktu začíná nabírat na obrátkách díky nově otevřeným typům leteckých prostředků (ne, nebojte, jsou to pořád jen balóny). Kvůli svým rozdílným vlastnostem tak můžete určité levely zvládnout hravěji, jelikož třeba na takové bludiště plné ostnatých překážek se opravdu každý typ nehodí.

Monstra ve hře jsou odvedena velmi pěkně, co se týče inteligence. Jsou velice kreativní a agresivní, navíc se pravidelně po levelech mění, a tak musíte neustále vymýšlet nové a nové taktiky, jak nad nimi vyzrát. Samotné levely jsou dynamické, nápadité a celkově povedené. Místy sice asi budete nadávat do všech možných zvířat, protože někdy je obtížnost opravdu vysoko posazená, na druhou stranu se alespoň nebudete nudit a jen znechuceně přecházet z levelu do levelu.

Pokud se vám podaří hru dohrát a oblíbíte si ji (po dohrání pravděpodobně ano, protože předpokládaných 100 hodin čistého hraní potřebného k dokončení, je už hodně pro hráče, co se u hry nudí), stačí zavítat na stránky výrobce, kde si můžete stáhnout další levely, které vytvořili fanoušci této hry.

stáhnout hru
Stynak

autor
/ Stynak

Skóre

82 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie