recenze

A7xpg

A7xpg

Japonci umí, o tom není sporu. Technika, a tedy i počítače, jsou jejich. A není tedy divu, že tvoří i výtečné počítačové hry. Pojďte se podívat, jak se tomuto národu vydařila jednoduchá arkáda s podivným názvem A7xpg.
A7xpg je pro našince bezpochyby zajímavý a nerozluštitelný název pro hru. Je možné, že je to přepis nějakých japonských znaků, ale to teď není důležité. Důležité je, co se pod tím vším skrývá. Jde totiž o zkřížení hada a asteroidů s arkádovými prvky ve správném poměru tak, aby takový mix dal vzniknout pohodové hře.

Ovládáte svoji malou loď v temném prostoru prázdna. Vaším jediným cílem je bezpečně nasbírat dostatek zlata, v čemž vám (podle předpokladu) brání nepřátelské lodě bloumající černou tmou, jichž se nesmíte dotknout, protože by vám přinesly jistou smrt. Naopak pro usnadnění tohoto úkolu můžete použít čtyři integrované přídavné motory, kterými svou loď nejenže dočasně podstatně urychlíte, ale zároveň šlehající motory budou doslova odfoukávat nepřátelské lodě. Tohle celé se děje ve velmi omezeném prostoru a nepřátel level od levelu přibývá.

Velice zajímavá je na celém A7xpg grafika, která působí dojmem neónových poutačů, kde jednotlivé objekty létají na černém podkladu – v naprosté prázdnotě. Zkrátka a dobře, kvalitně zpracovaná arkáda, která pobaví navzdory své jednoduchosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

david | 26.01.06 v 12:40

Super hra!!! Dal bych tomu 80%!!!


galerie

A7xpg A7xpg A7xpg