recenze

Abaddon

Abaddon

Post-apokalyptické RPG v manga stylu! Pokud toužíte prožít zajímavé dobrodružství, máte plné zuby klasických a dokola se opakujících RPG, vyzkoušejte tuto netradiční hru, ve které se určitě nudit nebudete.
Do hry vstupujete jako stárnoucí egocentrický despota Vévoda Gilead, který se pokouší najít tajemství nesmrtelnosti, aby od sebe odvrátil nevyhnutelnou smrt. Moc originálně to sice nezní, ale kde ještě dnes najdeme originalitu, že? Svět Abbadonu je pojat futuristicky, bez jakéhokoliv řádu a s většinovou nadvládou anarchie. Zezačátku máte možnost si pohrát s volbou atributů podobně jako ve „Falloutu“ a přidělovat volné body mezi své vlastnosti, schopnosti a dovednosti. Podobně jako v něm také stoupáte po dosažení potřebného počtu experience bodů na další level, kde se vám zvýší počet životů a přibudou další body pro rozdělení mezi své atributy. Síla vaší postavy je samozřejmě (spolu s penězi) potřeba pro případ, kdy dojde k tuhé rvačce a nechcete to být právě vy, kdo se bude válet na zemi.

Ovládání je velice snadné a připomíná mi spíše RPG konzolového typu, jako například sérii Final Fantasy. Veškeré úkony tak řešíte jen klávesnicí, a to včetně rozhovorů s NPC postavami (kterých tu není zrovna málo) a i soubojů. Ty jsou řešeny na kola - jsou sice poněkud jednoduše koncipovány, avšak do hry skvěle zapadají a zbytečně se neprotahují. Rozhovory jsou pojaty pěkným, někdy až velmi vtipným způsobem, kde máte většinou na výběr více variant, a jak se rozhodnete, je už na vás. Hra tak tímto způsobem nabízí otevřený konec a lidi, kteří si ji oblíbili, nutí k opětovnému hraní, protože kdo ví, co by se stalo kdyby...? Pokud vás zajímá, jak jsou rozhovory kvalitní po slohové a stylistické stránce, pak vězte, že velmi dobře! Je velmi obtížné natrefit na trapné hlášky a příběhy, kde by bylo poznat to, že je hra tvořena amatérským týmem.

Po technické stránce také nelze takřka nic vytknout. Někomu se nemusí líbit grafika (manga a malé rozlišení nejsou pro každého), jinému hudba a dalšímu klidně ovládání (mně pouze trochu mrzí absence pohybu v šikmém směru), protože pokud je vše o vkusu, tady to platí dvojnásob. Nic to ale nemění na tom, že z oblasti freeware se jedná o jednu z nejlepších RPG, kterou jsem měl možnost hrát.

stáhnout hru
Stynak

autor
/ Stynak

Skóre

86 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

martin | 20.11.07 v 19:55

Ja tuto hru vyhral na konci pocitejte s Boosem Jmenem Abaddon

No_-_toto//jurobezmena//()(())!!zas//ZAS | 01.06.06 v 18:55

RPG su super hry!!!

RE | 13.05.05 v 12:53

Stain, ak su tu zbra este stale nenasiel:))) zacinas v prvom meste. ked pojdes dole a napravo, postupne sa dostanes do takej dedinky. No a od nej je to hore a hore cez velky a husty les apotom po malom mostiku dolave a pojdes stale po ceste az sa dosatnes ku takemu skaredemu a rozbitemu komlexu no a ak to tam preskumas, je tam dom a vnom predsa......

Stain | 03.03.05 v 19:42

Je to nřez pro milovníky manga a FF. Zakys jsem, nemůžu najít tu Ancient Weapon, nevíte kde je?

duri | 17.02.05 v 09:13

prelinaju sa tu rozne styliy ako napr je tu nieco zo zanru typu hier. laxius power,land of dreams, ahrimans prophecy,....a este dalsi typ:mrtvy drak a mnoho dalsich
a navyse ovladanie je zloziyte velmi


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce