recenze

A.M.I - Alien Monsters Invasion

A.M.I - Alien Monsters Invasion

Variací na Space Invaders bylo opravdu hodně. A.M.I je jednou z nich a i přes počáteční jednoduchost vám ji doporučuji. Více prozradí ale až naše recenze...
O co vlastně v Alien Monster Invasion jde? Ovládáte malou raketku, se kterou musíte čelit stále novým a novým nájezdům zlých mimozemšťanů, kteří si usmysleli dobýt tu nicotnou Modrou planetu. Raketka je vyzbrojena kromě laserů (základní střelivo) také dělem, které vystřeluje průrazné střely, dále jakousi EMP střelou, která po vystřelení letí cik-cak a střelou, kterou zničíte skoro cokoliv na jednu ránu.

Jenže všechny zbraně (až na základní laser) jsou omezeny náboji, takže vám radím si je šetřit, protože na začátku stejně všechny alieny zabijete jednou laserovou střelou a taky proto, že se vám bude hodit jich mít co nejvíc, až potkáte bosse (velká potvora, která toho vydrží víc než obyčejný alien). Celkově musíte zničit 60 nájezdových vln obsahujících více než 10 000 mimozemšťanů ve 24 druzích (v podstatě je to jenom asi 5 druhů, které se od sebe liší pouze vzhledem) a zabít nějaké ty bossíky.

Vidíte, není to nijak jednoduché. Naštěstí po každém bossovi (tj. 10 levelů) si můžete hru uložit a později pokračovat tam, kde jste skončili. Bohužel hra má trochu nepřehledné ovládání. Takže: laser vystřelíte CTRLem, štíty zapnete/vypnete šipkou nahoru/BACKSPACEem, průraznou střelu vypustíte SHIFTem, EMP vystřelíte mezerníkem a tu poslední zbraň použijete tak, že myší zaměříte ufona a levým tlačítek ho zasáhnete.

Nakonec musím podotknout, že A.M.I je v prvních deseti levelech velice jednoduchá. Berte to jako trénink, protože pravá hra začíná 11. levelem, kdy už vás ufoni i trefí (střelami).Takže, jděte na ně, protože invaze nepočká.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =


galerie