recenze

Containment

Containment

Znáte Pong? Myslím tu hru, kde ovládáte páčku a musíte odpalovat míček tak, aby ho soupeřící pálka nestihla odpálit. Pokud to ale stihne, míček zase letí na vaší stranu. Takovej malej tenis. Určitě jste o něm slyšeli (a když ne, tak teď už znáte princip). Containment je Pongu podobný.
Podstatným rozdílem Containmentu a Pongu je, že hrajete sami se sebou. Takže na multiplayer zapomeňte a spusťte hru sami. V hlavním menu zmáčknete volbu PLAY a už se hraje. Na obrazovce na vesmírném pozadí leží obruč se dvěma naproti sobě ležícími páčkami. Ovládáte je obě najednou. Při zmáčkutí šipky doleva se horní páčka posune vlevo a dolní vpravo (a naopak). Ze středu obruče směrem na dolní páčku vyletí energetická koule, a pokud nechcete přijít o život (máte jich ze začátku 3), musíte ji odpálit. Pokud zvládnete tohle, tak zvládnete celou hru. Ano, náplní hry je odpalovat kouli dvěmi pálkami, a to je všechno. Ono to ale není zas tak jednoduché, protože s každým odpálením je koule rychlejší a rychlejší a za chvíli vám lítá po obrazovce, že nevíte kam páčky posunout.

Ale ani takhle hru nevyhrajete. Jde vám totiž o body a ty se získají jen a jen odpálením koule. Pokud ale chcete dosáhnout vyššího skóre, musíte kouli odpálit stejnou pálkou jako byla naposledy odpálena, tzn. musíte během letu koule pálku otočit o 180 stupňů. Pokud tak učiníte a povede se vám kouli odpálit na druhou stranu, dostanete body jako za minulé odpálení + 1 bod. V praxi to znamená, že odpálíte kouli a dostanete 1 bod. Pak ji odpálíte stejnou pálkou a dostanete 2 body. Pak ji znovu odpálíte stejnou pálkou a máte 3 body atd. Grafická stránka není nijak vynikající a zvuky taktéž. Na druhou stranu nejsou nijak podstatné a hlavně neruší. Pokud máte soutěživého ducha, tak vás určitě chytne. Nikomu jinému Containment nedoporučuju – plýtval by jen stahovací rychlostí. Nakonec se chci pochlubit svým nejlepším výsledkem: přesně 600 bodů. Dokážete mě trumfnout?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =


galerie