recenze

World War 1990

World War 1990

Ačkoliv domácí vývojářský tým A-Studio se rozpadl již před nějakou dobou, zanechal za sebou několik vskutku kvalitních kousků. Jedním z nich je i podařená adventura World War 1990, která hráče zatáhne do válečného prostředí…
WW 1990 přivádí hráče do období těsně před (pochopitelně vymyšlenou) Třetí světovou válkou. Hráč, coby obyčejný chlápek Rolf žijící v pohraničí, se do posledních chvil snaží vznikajícímu konfliktu a postupujícím němcům zabránit. Bohužel však bez úspěchu; kamaráda Franka vojsko zaujme a zbylí přátelé jsou vězněni v nedaleké budově. Vaše úkoly jsou tedy víceméně zadány.

World War 1990 rozhodně nepatří mezi zástupce nejdelších adventur: putování hlavního hrdiny se nakonec protáhne pouze do slabých deseti lokací. Autoři ale dokázali i z tohoto minima vytěžit opravdu hodně. Ale nebojte, se zbytečnými průtahy v podobě neřešitelných úkolů se tady naštěstí téměř nesetkáte. A pokud náhodou ano, zajisté přijde vhod návod, který je pro vás také nachystán. O počtu lokací už tu zmínka byla, mnohem důležitější je ale jejich náplň. Pohybujete se prakticky pouze po okolí vašeho pohraničního městečka, ve kterém se postupně dozvídáte plno nových (občas tragických) informací. Nebudu zatajovat, že příběhová linie je poněkud temnějšího rázu, a proto možná nikoho nepřekvapí, když při hraní často zahlédne smrt okolních postav (v některých případech to jinak ani nejde). Občas padne i nějaké to peprnější slovíčko, opravdu bych ale WW nerad zařazoval do kategorie titulů pro "dospěláky".

Kapitolou samou pro sebe je bezesporu technické zpracování, které nejvíce upozorňuje na dabing. I když jsou výkony některých dabérů hodně průměrné, musíme tleskat - více než 150 nadabovaných sekvencí se totiž jen tak nevidí. Tato raritka si svou daň pochopitelně vybírá na celkové velikosti titulu ( něco málo přes 80 MB). Grafická stránka hry je také vcelku podařená; prostředí jsou vytvořená s dostatečnou mírou detailnosti a velikým plusem je také obsažení několika povedených animací. Hudební zpracování velice zdařilé, a zvuky taktéž bezproblémové. Pro milovníky kvalitních adventur jasný kousek do sbírky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Michal | 19.03.21 v 14:09

Zdravím mám jen malej dotaz po x letech co jsem tuto hru hledal jsem ji nainstaloval ale nejde spustit píše že ActiveX komponent can't create object poraďte prosím kde je problém?

HonzikPok | 04.08.07 v 13:35

Mě se zdá, že ten chlap na začátku mluví nějak divně! Buď to daboval v 11 v noci, nebo ten dubbing byl to poslední co kdy řekl.

Lokutus | 25.05.06 v 15:59

Minimum 64 MB RAM? Mě to swapovalo o 106 na 256 MB. To je fuk, ale nechápu nutnost restartu počítače po instalaci a odistalovanání?!?
Dabink je možná až s moc moravským dialektem - na to, že se to odehrává na západě Čech.
Sumasumárum - ujde! Mé hodnocení 69%!
P.S.: Kdyby to bývali dopilovali a kdyby to bylo delší, tak bych s 80% souhlasil:-)!

francis | 08.03.06 v 12:43

please bring me a game

CORN | 04.03.06 v 21:01

juuu nosi, mas u me respekt :o)))
thx


galerie

World War 1990 World War 1990 World War 1990 World War 1990 World War 1990